Välj ett klimatsmart hus!

Movehome kan erbjuda dig ett hållbart hem. På riktigt. Alla våra husmodeller är nämligen Svanenmärkta. Därför blir alla hus vi bygger med totalentreprenad också Svanenmärkta. Det innebär att du kan leva i en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier.

Visste du till exempel att innehåll i färger kontrolleras noga och att ytskikt på tak och väggar inte får innehålla PVC. Genom att bygga hus med Movehome får du dessutom ett hus som drar minst 15 procen mindre energi än vad Boverket kräver. Det sparar sköna slantar i plånboken samtidigt som det gör gott för miljön. Alla hus som Svanenmärks kontrolleras också för lufttäthet. Huset provtrycks eftersom ett tätt hus ger dig en extra låg energiförbrukning.

Det finns många fler fördelar med att välja ett Svanenmärkt hus - här kan du läsa mer

 

Ett grönt val på många sätt


Inte nog med att husen byggs med material godkända enligt Svanens högt ställda krav. En kontrollant från Nordisk Miljömärkning finns också på plats under bygget. Beviset på Svanenmärkningen samlas i en liten loggbok som lämnas till dig som väljer att bygga med totalentreprenad.

Visste du förresten att många banker idag erbjuder gröna bolån, vilket innebär rabatt på boräntan? Ett av kriterierna som kan berättiga ett sådant grönt bolån är att huset är Svanenmärkt.

Movehome är först bland de etablerade tillverkarna av stycketillverkade trähus att Svanenmärka husmodeller. Vi har Svanenmärkt hus byggda med totalentreprenad sedan 2017.

Svanenmärkt hus = Klimatsmart hem

Enkelt & smidigt att återanvända


Att återanvända istället för att köpa nytt är klimatsmart och något vi vill uppmuntra. Idag kastas alltför mycket saker men genom att återanvända kan vi göra en stor insats för miljön.

Att inreda ett helt hus med sådant som andra lagt ut till försäljning på Blocket och andra forum för återbruk kan faktiskt vara både enklare och smidigare än du tror. Oavsett vilken stil du gillar så finns det mesta att hitta. Och prislappen blir betydligt lägre än om du köper allt nytt. Att kombinera nytt och gammalt gör också att huset känns så mycket mer personligt.

Smart Home Ready

Alla våra husmodeller är Smart Home Ready. Det innebär att de är utrustade med smarta belysningsmoduler för taklampor i vardagsrum, allrum, kök, matplats, entré samt fasadbelysning. Dessa kan styras via en app vilket kräver en separat styrenhet (ingår ej). Belysningsmodulerna är baserade på den trådlösa tekniken Z-wave, en ledande standard för smarta hem-styrning. Elinstallationen görs dessutom på ett traditionellt sätt, helt utan fördyrande specialkablar i väggarna.

Vill du ha ett färdigt styrsystem dokumenterat, programmerat, installerat och klart vid inflyttning? Välj till grundpaketet Smart Home Connect! Då ingår en styrenhet som kan interagera med belysning, brandvarnare, värmepanna med mera. App-styrningen ger dig då möjlighet att via din telefon, surfplatta eller Google Home göra massor av smarta saker. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Solceller – en smart grön investering


När du bygger ett hus med Movehome kan du välja till ett smart solcellspaket på antingen 20 eller 10 högeffektiva paneler. 

Solceller höjer värdet på huset eftersom de sänker driftkostnaderna. Och det räcker att det är ljust ute för att el ska kunna genereras. Även under en molnig dag når panelerna minst en tredjedek av sin maxkapacitet.

Solceller är dessutom ett perfekt komplement till ditt Svanenmärkta hem, då miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad.

Odla ekologiskt på hemmaplan


Använd trädgården för att göra ditt hem ännu mer klimatsmart. Att odla hemma ger god avkastning och en härlig känsla! Ett kilo köpta tomater kostar runt 30 kr kilot medan ett paket ekologiska frön som kan ge upp mot 10 kilo tomater eller mer bara kostar hälften. Odlar du med ekologisk matjord och naturgödsel blir dina grönsaker dessutom så ekologiska de kan bli.

Varför inte testa att odla gurka i skyddat läge vid uteplatsen eller i växthuset. En bra sommar lovar vi att du får så många gurkor att du kan ge bort till dina nya grannar – ett bra sätt att skapa nya kontakter i kvarteret. Ställ upp en regntunna eller två på tomten så behöver du inte slösa med kranvatten när du ska vattna.

Att odla i sin egen trädgård är smart både för miljön och för plånboken – och dessutom är det roligt och avkopplande!