Nyckelfärdiga hus med totalentreprenad


Kom ihåg

1. Forma ditt hus i Bygg online  

2. Kontakta säljare  

3. Kontakta banken

4. Totalentreprenad - Nyckelfärdigt hus  

5. Söka bygglov  

6. Slutbeställning

7. Mark och grundläggning

8. Huset tillverkas och monteras

9. Invändiga arbeten i huset

10. Slutbesiktning

11. Inflyttning


Vi tycker att det ska vara enkelt att bygga eget hus. Och tryggt. Därför har vi förenklat det som går att förenkla och lagt extra krut på de delar av processen där trygghet är det viktigaste. En viktig punkt är att vi alltid erbjuder att bygga ditt hus med totalentreprenad. Det innebär att du skriver ett enda kontrakt med oss som hustillverkare, så tar vi hela ansvaret för husleveransen och för entreprenadens utförande.

Vi skapar nyckelfärdiga hus

Totalentreprenad kallas också ibland nyckelfärdigt hus eller inflyttningsklart hus. Vad som verkligen ingår i begreppen kan variera mellan olika hustillverkare, så det är viktigt att jämföra. Movehomes totalentreprenad är verkligen en totallösning där allt ingår. Helt enligt det ett enda kontrakt vi skrivit tar vi ansvar för allt från att leverera material och utföra entreprenaden till samordning och arbetsmiljö. Motsatsen är så kallad delad entreprenad där du skriver kontrakt med flera olika entreprenörer, samordnar byggnationen själv och måste ta stort ansvar för både helhet och detaljer.

Här berättar vi steg för steg hur du bygger eget hus med totalentreprenad från Movehome.

1. Forma ditt hus på fem minuter

Movehome erbjuder husmodeller som är enkla att för dig att forma personligt i vårt smarta verktyg Bygg online. Snabbt går det också, och du ser priset direkt. Men även om du vet hur du vill bo är det bra att utgå ifrån din tomt. Vilka bestämmelser gäller för byggnationen? Hur stort och högt får du bygga? De flesta kommuner kräver en nybyggnadskarta för bygglovsansökan. Nybyggnadskartan innehåller de flesta detaljer och vi rekommenderar att du beställer en sådan när du köpt tomten.

2. Kontakta säljare för offert

När du byggt online är det dags att ta kontakt med någon av våra säljare. Säljaren blir din kontaktperson hela vägen till huset är klart. Tillsammans reder ni ut om huset passar din tomt och vilka kostnader för markberedning som tillkommer utöver tomtens pris. Välj snabb indikation, eller att vi besöker tomten för bedömning och återkommer med en offert för markarbetet. Du får en komplett offert med fast pris för hela byggnationen utifrån kända förutsättningar. Offererat pris gäller i 30 dagar från offertdatum. Offerten från oss är en del i hela produktionskostnaden. Du får därför även en produktionskostnadskalkyl som beskriver samtliga kostnader – även de kostnader du har för tomt, avgifter, bygglov och lån.

3. Kontakta banken för lånelöfte

Nu vet du vad byggnationen kommer att kosta och kan vända dig till er bank för ett lånelöfte. Det innebär att du besöker din bank och presenterar ditt önskemål. Banken behöver produktionskostnadskalkyl, ritningar och offert från Movehome – helt enkelt samma underlag som du grundar ditt beslut på.

4. Totalentreprenad - Nyckelfärdigt hus

Ditt Movehome byggs med totalentreprenad, vilket betyder att du tecknar ett enda kontrakt med oss. Begreppet förväxlas ofta med nyckelfärdiga hus och inflyttningsklara hus, så jämför noga om du har fått offert från andra leverantörer. Totalentreprenad är en trygghet för dig och du kan lugnt ägna din tid åt att fundera över annat. När du tecknar ett totalentreprenadkontrakt med Movehome, är kontraktssumman fast om stomleverans sker inom 8 månader från kontraktsdatum. Kontraktet tecknas enligt avtalsvillkor ABS 18 och konsumenttjänstlagen.

5. Söka bygglov

När kontraktet är undertecknat och godkänt av dig och av oss, beställer vi ritningar för bygglov. Vi ritar in huset på nybyggnadskartan och vi får en situationsplan. Din säljare hjälper till att fylla i blanketter och ta reda på fakta kring just din bygglovsansökan.

6. Slutbeställning

När bygglovet är beviljat har du möjlighet att tillsammans med din säljare gå igenom dina interiöra val en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset. När du får denna order bekräftad i retur från oss och du har godkänt orderbekräftelsen, planerar vi in huset för leverans och du får en definitiv tidplan med datum när huset ska vara klart för slutbesiktning.

7. Mark- och grundläggningsarbeten på din tomt

Nu kan vi påbörja byggnationen av huset. Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till ditt hus.

8. Huset tillverkas i vår fabrik och börjar monteras på din tomt

När grunden är klar tillverkas ditt hus i vår uppvärmda fabrik. Väggarna görs i block med färdigmonterade fönster, takstolarna kapas och pressas samman. Allt lastas på bil som kör ditt nya hus till byggplatsen. Stommonteringen av ytterväggar och yttertak görs på 1-3 dagar. Därefter är huset säkrat för väder och vind.

9. Invändiga arbeten inom snickeri, el och VVS

Det invändiga arbetet tar sedan vid och olika entreprenörer arbetar med allt från snickeriarbeten, vvs och el till köksmontering, kakel- och klinkersättning och invändig målning, enligt en tidplan för just ditt hus.

10. Slutbesiktning

Huset ska vara helt färdigt till besiktningsdagen. En högtids- och examensdag för alla inblandade parter!

11. Inflyttning

Välkommen hem!