Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Hur lång tid tar det att bygga hus?

  Tiden det tar att bygga ditt hus beror på flera faktorer, som avgörs av förutsättningarna på din tomt och var i landet du bygger hus. Den totala tiden från att du tecknar köpeavtal tills att du kan flytta in i huset kan variera mellan 1-1,5 år.

  Val av husmodell

  Att välja en husmodell från Movehome innebär en snabb väg då du gör dina val i Bygg online och underlagen för husmodellen, till exempel ritningar, redan finns förberedda och klara.

  Söka bygglov

  Ledtiden för att bevilja bygglov varierar från kommun till kommun. I snitt brukar det ta cirka 10 veckor att få bygglovet beviljat, men det finns kommuner som behöver upp till dubbla tiden på sig. Fråga er kommun vilken tidsram de kan erbjuda. Det är viktigt att ni har gjort alla bygglovspliktiga val för huset inför bygglovsansökan. Er säljare kan berätta mer om dessa val.

  Från slutbeställning till husleverans

  Vid slutbeställning av huset gör du dina slutliga val för husets utformning och utrustning. Underlagen, till exempel konstruktionsritningar, finns redan förbereda för tillverkning i vår fabrik, vilket kortar tiden rejält. Movehome bokar leverans av huset med en lokal entreprenör som ska färdigställa ert hus. Tidpunkten för montage påverkas av när entreprenören har möjlighet att utföra arbetet.

  Byggnation på plats

  Byggnation och färdigställande på byggplatsen pågår under cirka 5-6 månader. Tiden kan påverkas av hantverkarnas tid för semester och annan ledighet.

  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!