Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Vad kostar det att bygga hus?

  Vill du bygga hus billigt? Du ska veta vad det kostar att bygga hus. Och vara säker på att du får mycket för pengarna. Det tycker vi är en schysst överenskommelse. Med Movehome får du ett prisvärt nyckelfärdigt hus. I Bygg online kan du direkt se vad som ingår i varje hus och vad varje tillval kostar.

  Vill du bygga hus billigt?

  Du ska naturligtvis veta exakt vad du får när du väljer ett hus från Movehome. En fast husform och utvalda material gör att vi kan ge dig mycket hus för pengarna!

  Vi tycker att det är självklart att ditt nya hus som standard byggs med platta på mark med golvvärme, ekparkettgolv, helkaklade badrum, fullutrustat kök och praktiskt klinkergolv i entré och klädvård. Dessa delar är basen för huset som du sen själv formar i Bygg online!

  Movehome ger dig valfrihet för till exempel förvaringslösningar i kök, badrum, klädvård, entré och sovrum. Du väljer själv vad du vill lägga pengar på från start eller förverkliga genom egna kreativa idéer senare. I Bygg online visar vi alla möjligheter och självklart ser du priset direkt!

  Svårt att jämföra olika erbjudanden när du ska bygga hus? Testa vårt enkla formulär ”Jämför själv”. Vi lovar att du får mycket hus för pengarna, och påstår att bygga hus aldrig har varit enklare eller mer prisvärt!

  Vad kostar det att bo i hus?

  Hur mycket pengar har du råd att lägga på ditt boende varje månad? Tycker du att det verkar dyrt att bygga nytt hus? Med Movehome blir det billigare än du förmodligen tror, tack vare vårt unika erbjudande om Räntestöd!

  Vad sägs till exempel om att bo i ett rymligt och välplanerat vinkelhus med 3 sovrum för runt 9 800 kronor i månaden? Dessutom med låga driftskostnader och minimalt med underhåll under många år.

  Så här har vi räknat!

  Påverka priset

  Movehome erbjuder frihet när du vill bygga hus! Eftersom alla familjer är olika är innehållet i vårt erbjudande utformat för att ge dig frihet att själv välja vad du tycker är värt att lägga pengar på från start och vad du eventuellt vill komplettera med senare. Det ger dig ett riktigt bra pris att utgå från.

  Vill du bygga huset ännu billigare? Genom att lägga mer egen tid eller vänta med några investeringar kan du spara pengar. Kanske behöver familjen inte övervåningen inredd från start? Där har du möjlighet att lägga egen tid och pengar i ett senare skede och forma nya rum som passar just er familj! De perfekta förvaringslösningarna kanske också tål att fundera en stund på, för att kompletteras efterhand. Om du dessutom väljer att färdigmåla huset själv eller anlägga trädgården på egen hand sparar du mycket pengar. Och garaget kanske kan byggas lite senare?

  Vill du bygga hus själv? Genom ett aktivt val av entreprenadform kan du välja hur stort eget ansvar du vill ta och på så sätt påverka priset. Delad entreprenad (materialleverans) erbjuder störst flexibilitet om du vill utföra eget arbete inne i huset, som till exempel att måla och tapetsera. Din säljare hjälper till att ta fram en offert för det alternativ som passar dig bäst. Om du väljer totalentreprenad kan eget arbete istället utföras efter inflyttning.

  Varför är det bättre att bygga nytt hus än att köpa begagnat?

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Du vet vad du får. Du får det som du vill. Du vet vad det kostar. Du slipper underhåll. Du får låga driftskostnader. Du slipper fastighetsskatt.

  Många fördelar med att bygga nytt hus

  Bygg online - pris direkt!

  I vårt interaktiva verktyg Bygg online upplever du alla färger och material på ett unikt sätt i 360ᐤ. Välj kommun där du vill bygga för att se priser! När du är nöjd med ditt hus kan du med ett enkelt klick skicka underlaget till en säljare där du vill bygga. Du får då en komplett offert och rådgivning för att komma igång med husdrömmen!

  Starta Bygg online

  Bygg nyckelfärdigt och prisvärt hus eller fritidshus med totalentreprenad

  Offerten från Movehome är en del i hela produktionskostnaden av ditt nya hus. När du kontaktar vår säljare får du därför även en produktionskostnadskalkyl som beskriver samtliga kostnader, även de kostnader du har för tomt, mark, avgifter, bygglov och lån. Du får ett komplett pris och kan se direkt vad det kostar att bygga hus med Movehome. När alla vet vad som gäller undviker vi onödiga och kostsamma överraskningar. Väljer du totalentreprenad från Movehome skriver du ett enda kontrakt med oss som hustillverkare, så tar vi hela ansvaret för husleveransen och för entreprenadens utförande, vilket blir en extra trygghet för dig som ska bygga hus.

  Läs mer om totalentreprenad

  Banken & bolånet

  Nordea erbjuder Movehomes kunder professionell rådgivning och hög tillgänglighet med bland annat digitala möten. Just nu finns det också möjlighet att bygga hus helt utan amortering i upp till fem år.

  Läs mer om Nordeas erbjudande

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!