Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Vi bygger energieffektiva lågenergihus

  Vi bygger energieffektiva lågenergihus i trä!

  Lågenergihus

  Ett Movehome är ett lågenergihus per dagens definition. I Sverige finns en stor mängd begrepp för lågenergihus. Några exempel är passivhus, minienergihus, egenvärmehus, nollenergihus och plusenergihus. Gemensamt för alla dessa är att de alla använder mindre energi än vad byggnormerna (BBR) kräver.

  Ett Movehome värms som standard upp genom frånluftsvärme. Beroende på husets utformning och var i landet du byggs kan det ibland krävas uppvärmning genom tillval markvärme (bergvärme). Din säljare kan berätta mer om möjligheterna. När ditt nya hem uppfyller minst energiklass B beviljar de flesta banker ett grönt bolån som ger dig en ränterabatt.

  Vi provtrycker ditt hus

  För att kunna bygga lågenergihus krävs ett bra klimatskal. Ett bra klimatskal förutsätter lufttäthet och bra isoleringsvärde. Väggen är vind- och fuktsäkrad och testad i provbänk. Dörrar och fönster sätts på plats i fabriken där särskild omsorg läggs på täthet.

  Movehome ser provtryckning som ett naturligt led i att säkerställa en hög kvalitet på montagearbetet. Att bara göra stickprovskontroller av lufttätheten är ett mycket trubbigt instrument, eftersom det är arbetsutförandet i varje hus som avgör om huset är tillräckligt tätt. För att säkerställa kvalitet och låg energiförbrukning i det färdiga lågenergihuset provtrycker vi därför alla hus vi bygger med totalentreprenad.

  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!