Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Bygga hus steg för steg med totalentreprenad

  Ett husbygge innehåller många olika steg. Här kan du följa hur det går till att bygga hus steg för steg med Movehome när du väljer totalentreprenad – en enkel husbyggarskola! Vissa avvikelser kan förekomma för varje specifikt projekt.

  Bygga hus med totalentreprenad

  Hur bygger man hus på enklaste sätt? Här kan du följa hur det går att bygga hus till från idé till inflyttning, när du väljer totalentreprenad från Movehome. Väljer du istället delad entreprenad (materialleverans) samordnar du själv husbyggnationen och väljer entreprenörer. En säljare kan berätta mer så att du kan välja den entreprenadform som passar dig bäst. Boka möte med en säljare här.

  Bygga hus online med Movehome är enkelt och prisvärt

  Forma huset i Bygg online och se priset direkt

  Movehome erbjuder husmodeller som är enkla för dig att forma personligt. Snabbt går det också och du ser priset direkt. Men även om du vet hur du vill bo är det bra att utgå från din tomt. Vad gäller för byggnationen? Hur stort och högt får du bygga? De flesta kommuner kräver en nybyggnadskarta för bygglovsansökan. Nybyggnadskartan innehåller de flesta detaljer och vi rekommenderar att du beställer en sådan när du köpt tomten.

  movehome kontakt säljare

  Kontakta säljare för offert

  När du byggt online är det dags att ta kontakt med någon av våra säljare. Säljaren blir din kontaktperson hela vägen till huset är klart. Tillsammans reder ni ut om huset passar din tomt och vilka kostnader för markberedning som tillkommer utöver tomtens pris. Välj snabb indikation eller att vi besöker tomten för bedömning och återkommer med en offert för markarbetet. Du får en komplett offert med fast pris för hela byggnationen utifrån kända förutsättningar. Offererat pris gäller i 30 dagar från offertdatum. Offerten från oss är en del i hela produktionskostnaden. Du får därför även en produktionskostnadskalkyl so beskriver samtliga kostnader – även de kostnader du har för tomt, avgifter, bygglov och lån.

  movehome finansiering

  Kontakta banken för lånelöfte

  Nu vet du vad byggnationen kommer att kosta och kan vända dig till din bank för ett lånelöfte. Det innebär att du besöker din bank och presenterar ditt önskemål. Banken behöver produktionskostnadkalkyl, ritningar och offert från Movehome – helt enkelt samma underlag som du grundar ditt beslut på.

  bygga hus inspiration movehome

  Totalentreprenad

  Ditt Movehome byggs med totalentreprenad, vilket betyder att du tecknar ett enda kontrakt med oss. Det är en trygghet för dig och du kan lugnt ägna din tid åt att fundera över annat. När du tecknar ett totalentreprenadkontrakt med Movehome är kontraktssumman fast om stomleverans sker inom 8 månader från kontraktsdatum. Kontraktet tecknas enligt avtalsvillkor ABS 18 och konsumenttjänstlagen. Dessutom ingår en Färdigställandeförsäkring och en Nybyggnadförsäkring på de produkter Movehome levererar och de entreprenadarbeten som finns kontrakterade.

  Söka bygglov

  När kontraktet är undertecknat och godkänt av dig och av oss, tar vi fram ritningar för bygglov. Vi ritar in huset på nybyggnadskartan och placerar in byggnader på en situationsplan. Din säljare hjälper gärna till att fylla i blanketter och ta reda på fakta kring just din bygglovsansökan.

  Val av kontrollansvarig

  Enligt Plan- & Bygglagen måste du anlita en Kontrollansvarig (KA), som utses i samband med ansökan bygglov och godkänns av kommunen. Ni tar själva kontakt med och överenskommer om samarbete med lämplig Kontrollansvarig. Vi på Movehome kompletterar uppgifterna till ansökningshandlingarna.

  movehome bygger hållbara hus med låg energiförbrukning

  Anslutningsavgifter

  Du behöver även betala för anslutning VA, en avgift till kommunen för att få ansluta till kommunens nät för vatten och avlopp. Anslutningsavgift för el betalas till det företag som distribuerar tjänsten.

  movehome picto tumme upp

  Beviljat bygglov

  När du som sökande fått det skriftliga bygglovet är det viktigt att Movehome omgående får en kopia. Även er kontroll- ansvarige behöver beslutet samt kopia på de stämplade ritningarna. För att få ett Startbesked krävs ett möte, s k Tekniskt samråd, på kommunen tillsammans med er kontrollansvarige som till mötet ska ha upprättat kontrollplan. Exakt vilka handlingar som kan komma att behövas, avgör varje enskild kommun.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Slutbeställning

  När bygglovet är beviljat har du möjlighet att tillsammans med din säljare gå igenom dina interiöra val en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset. När du får denna orderbekräftad i retur från oss och du har godkänt orderbekräftelsen, planerar vi in huset för leverans och du får en definitiv tidplan med datum när huset ska vara klart för slutbesiktning.

  movehome bygga hus kontakt

  Byggmöten

  Movehome, som är totalentreprenör, och du kommer att ha kontakt både före och under byggtiden. Vid startmötet, som sker innan husleveransen, är det bra att gå igenom hur denna kontakt sker för just er byggnation. Byggnadsnämnden kallar också till möten under byggtiden.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Mark- och grundläggningsarbeten på din tomt

  Nu kan vi påbörja byggnationen av huset. Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till ditt hus.

  medarbetare i movehomes fabrik där vi bygger hållbara trähus

  Tillverkning och Montering

  När grunden är klar tillverkas ditt hus i vår uppvärmda fabrik. Väggarna görs i block med färdigmonterade fönster, takstolarna kapas och pressas samman. Allt lastas på bil som kör ditt nya hus till byggplatsen. Stommonteringen av ytterväggar och yttertak görs på 1-3 dagar. Därefter är huset säkrat för väder och vind.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Invändiga arbeten

  Det invändiga arbetet tar vid och olika entreprenörer arbetar med allt från snickeriarbeten, vvs och el till köksmontering, kakel- och klinkersättning samt invändig målning. Allt enligt en tidplan för just ditt hus.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Kontrollbesiktning & Slutbesiktning

  En till två veckor innan slutbesiktning beställer Movehome en kontrollbesiktning för att säkerställa att husbyggnationen är redo för slutbesiktning. Detta är en komplett besiktning med en opartisk besiktningsman, precis som den kommande slutbesiktningen. Innan du kan flytta in i ditt hus ska du tillsammans med Byggnadsnämnden och din kontrollansvarige ha ett slutsamråd i huset. Till slutsamrådet ska alla funktionskontroller och intyg vara utförda och utfärdade. Därefter utfärdar Byggnadsnämnden ett slutbesked.

  bygga-hus-nycklar-movehome

  Inflyttning

  Ditt nya hus är redo för inflyttning! Välkommen hem!

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Häng med på Lisa & Joakims husresa!

  Joakim och Lisa tillsammans med sina två döttrar valde att bygga populära enplansvillan MOVE #104. Följ deras husbygge i text och bild, steg för steg med totalentreprenad!

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!