Du formar.

Med vårt smarta verktyg Bygg online formar du ditt hus på fem minuter. Pris får du direkt. När du är nöjd med ditt hus tar du kontakt med oss med ett klick, så sköter vi resten.

Vi bygger.

Om du väljer totalentreprenad tar vi fullt ansvar för byggnationen. Husets delar tillverkas i vår fabrik och tranporteras sedan till din tomt. Där reser vi huset och slutför alla detaljer på plats.

Bygga hus har aldrig varit enklare


Vi gillar att förenkla saker, gärna genom att utmana gamla sanningar. Movehome handlar om att använda ny teknologi för att ge dig chansen att själv forma ditt hus på webben och hela tiden ha koll på vad det kostar. Det är ett mycket enklare och helt nytt sätt att bygga hus som har revolutionerat vår bransch.

Sedan starten 2012 har vi sålt över 1000 hus på det här sättet. Tanken är fortfarande samma. Du har idéerna om hur du vill bo och leva. Vi har de smarta lösningarna och tar ansvaret för att förverkliga dem. Du formar. Vi bygger.

Häng med när vi bygger MOVE #103

Är du nyfiken på hur det går till och ser ut när vi på Movehome bygger ditt hus? Häng med när vi bygger MOVE #103, ett smart 1-planshus med pulpettak och liggande träpanel. 124 kvm med öppen planlösning, där allrummet kan bli ytterligare ett sovrum.

Del #01 Markarbeten

Movehome är noga med att ta reda på allt om marken huset ska byggas på. I det här fallet talade en så kallad geoteknisk undersökning tidigt om för oss att husets grund behöver radonsäkras. Marken där huset ska byggas täcks och kommunen kommer framöver att sätta ut huset i enlighet med bygglovet.

Läs mer om markarbeten

Del #02 Grundläggning

Nu har ett glatt gäng entreprenörer gjutit grunden till huset! Vem kan gissa att det faktiskt gick åt cirka 21 kubik betong? Vädret var bra för gjutning, cirka 11 grader och på eftermiddagen lite regn vilket är perfekt för betongen. Grunden är så kallad platta på mark som gjuts i en form byggd av 40 cm höga L-formade kantelement med 30 cm isolering under.

Läs mer om grundläggning

Del #03 Stommontering

Äntligen! Nu står huset på plats på grundplattan. Vädret var perfekt för montaget och lastbilen från Småland redo att lossas kl 07.00. Det blev nödvändigt att använda en omlastningsbil med mobilkran då den stora lastbilen inte hade möjlighet att köra ända fram. Mobilkranen styrs av chauffören och lyfter enkelt blocken på plats. Blocken säkras och sätts samman av byggteamet, lite som att bygga lego eller lägga ett stort pussel!

Läs mer om stommontering

Del #04 Mellanväggar & isolering

Efter att huset alla detaljer på utsidan gjorts klart har arbetet inne i huset tagit fart. Alla mellanväggar är resta och gipsskivorna är satta på ena sidan av dem. Elektrikern arbetar för fullt med de installationer som ska in i väggarna. När elektrikern är klar isoleras och stängs väggen med gipsskiva. Isoleringen i mellanväggarna bidrar till en fin ljudmiljö i huset. 

Läs mer här

Del #05 Invändig målning och parkettgolv

Invändig målning av väggar och tak i vitt börjar bli klart. Gipsunderlaget spacklas slätt innan färgen rollas på. Målaren har gjort alla stora ytor klara vid detta moment och återkommer senare för att slutföra jobbet. Listverk och karmar kommer färdigmålat och sätts på plats därefter. Även fönstersmygar monteras nu och limmas fast för snyggast resultat. 

Läs mer här

Del #06 Kök, kakel & klinker

Nu har bygget kommit ytterligare en bit på väg! Köksinredningen från Vedum är snart på plats och vi har valt lucka Karin sober antracitgrå kulör. Helkaklade badrum och klinker på golv både i hall och klädvård ingår som standard.

Läs mer om kök, kakel & klinker

Del #07 Slutspurt & slutbesiktning

När arbetet med kakel och klinker är klart monteras de sista detaljerna i huset. Två veckor innan slutbesiktning utförs en kontrollbesiktning av certifierade besiktningsmän från Gar-Bo Försäkring. De eventuella punkter som upptäcks på kontrollbesiktningen åtgärdas innan slutbesiktningen.

Läs mer här

Inspiration

Vilka val och tillval finns när du bygger hus med Movehome? Hur inreder man sitt nya hus? Hur har andra tänkt och gjort? Och hur blir det när det är klart? Se bilder från färdiga hus och få inspiration till ditt eget! 

Inspirationsbilder