Tillsammans formar vi hållbara hem


Hållbarhet för oss handlar om hur vi väljer material och hur vi tillverkar och bygger det som ska bli ditt framtida hem. Det handlar också om hur du lever ditt liv i huset efter att du flyttat in.  

Hållbarhetsarbetet genomsyrar allt vi på Movehome gör, litet som stort. Vi har precis påbörjat vår resa mot total hållbarhet och ser ödmjukt fram emot vart denna resan tar oss.

Svana din husdröm direkt i Bygg online

Svana* din husdröm!


Tillsammans med Svanen är vi ett av 11 företag som nu lanserar ett nytt verb - svana. Ett samlingsord för alla hållbara handlingar, stora som små - som att återvinna, källsortera, kollektivresa och att inte slösa eller överkonsumera. Och när du verkligen behöver köpa nytt - välja miljömärkta varor och tjänster som klarar Svanens miljökrav.

Genom att svana din husdröm får du en giftfri innemiljö att leva i samtidigt som du främjar en hållbar framtid!

Vi hoppas att det nya ordet svana ska göra ytterligare skillnad. Det är bråttom om vi ska nå miljö- och klimatmål. Vi måste alla ställa om vår livsstil och leva mer hållbart. Så gör svana till en vana du också!

Läs mer om att svana

Alla husmodeller är Svanenmärkta

Brukar du också leta efter Svanenmärket när du handlar? Nu kan du äntligen göra ett lika bra miljöval när du ska göra livets viktigaste affär.  Vi på Movehome är glada över att kunna erbjuda dig ett hållbart hem. På riktigt. Och vi är såklart extra stolta över att vara först i landet med det! Att du för första gången kan välja en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus.

Alla våra husmodeller som byggs med totalentreprenad blir Svanenmärkta*. Så oavsett vilken du väljer så kan du leva i en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har noga granskats för att leva upp till Svanens krav. Och våra diplomerade Svanen-samordnare har genomgått en utbildning i kriterierna för Svanenmärkning av småhus och flerbostadshus. Ditt nya hus är helt enkelt ett garanterat grönt val. Visst känns det bra i magen? 

Idag erbjuder många banker gröna bolån, vilket innebär rabatt på boräntan. Ett av kriterierna som kan berättiga ett grönt bolån är att ditt hus är Svanenmärkt.

För oss är Svanenmärkningen ytterligare ett bevis på att vi är på rätt väg. Mot en hållbar framtid. 
Vi hoppas du vill följa med!

*På grund av Miljömärkningen Svanens krav på energianvändning kan vi inte erbjuda Svanenmärkning i kommunerna Arvidsjaur, Gällivare, Kiruna och Storuman.

"Bygga Svanenmärkt känns otroligt bra"

Hela familjen Ekberg med Sophia, Kim och deras två barn var på plats i slutet av april då deras hus restes. Att miljötänket är viktigt för familjen är uppenbart, då det genomsyrar deras vardag med allt från ekologisk mat till att använda miljövänliga produkter i hemmet.

- Att få bygga ett Svanenmärkt hus känns otroligt bra, säger Sophia Ekberg. Framförallt när man har småbarn. Att man vet att de kommer få växa upp i en miljö som är fri från farliga kemikalier.