Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Vad kostar det att bo i ett nytt hus?

  Månadskostnaden för ditt Movehome beror på flera olika parametrar. Du kan påverka priset genom vilken husmodell du väljer. Andra saker som påverkar är till exempel pris du betalar för tomten eller hur stor egen ekonomisk insats du kan eller vill göra.

  Offerten från Movehome

  Offerten från Movehome är en del i hela produktionskostnaden av ditt nya hus. När du kontaktar vår säljare får du därför även en produktionskostnadskalkyl som beskriver samtliga kostnader, även de kostnader du har för tomt, mark, avgifter, bygglov och lån. Om du väljer att låta Movehome bygga huset med totalentreprenad får du ett komplett pris och kan se direkt vad det kommer att kosta dig att bo i ett helt nytt hus.

  Så hög är Maria & Mikael månadskostnad

  Här kan du läsa om en familj och vad deras månadskostnad för ett nytt hus blev när de valde att bygga med totalentreprenad från Movehome.

  Maria och Mikael har bott tillsammans i en hyreslägenhet några år. När de fick reda på att de skulle bli föräldrar bestämde de sig för att flytta till hus. De tänkte först köpa ett gammalt, men när de började leta och räkna kom de fram till att det var bättre för dem att bygga ett nytt Movehome. Maria och Mikael valde MOVE #201 eftersom de vill ha ett hus med minst två sovrum och möjlighet att inreda övervåningen när familjen växer. De valde till en praktisk duschhörna, en personlig ytterdörr i kulör och snygg skogsgrön kulör på köksluckan. Maria och Mikael hittade också en fin tomt som de snabbt bestämde sig för, den var plan och lätt att bygga på så inga oväntade kostnader för markarbete tillkom.

  Räkneexempel

  Maria & Mikaels månadskostnad på 13 128 kr baseras på de kostnader Maria och Mikael haft för hus, tomt, mark och byggherrekostnader. En boendekalkyl gjordes därefter där drifts- och uppvärmningskostnader finns medräknade med 24 000 kr per år. Räntan i denna beräkning är 2,8 %. Amortering på lånet har vi specificerat separat, den kan ses som en form av sparande och inte som en del av månadskostnaden.

  Månadskostnad inkl amortering  13 128 kr

  Varav amortering   5 280 kr

  MOVE #201 grundpris 2 419 600 kr
  Köksluckor Edit   4 500 kr
  Kulör kökslucka   3 600 kr
  Duschhörna   7 200 kr
  Kulör ytterdörrar   2 900 kr
  Tomtens pris   600 000 kr
  Anslutning VA & El   215 000 kr
  Markarbeten   265 000 kr
  Övriga byggkostnader   25 000 kr

  Summa hus, tomt, mark  3 542 300 kr

  Lagfart & pantbrev   70 000 kr
  Bygglovskostnader   60 000 kr
  Kontrollansvarig   20 000 kr
  Räntor under byggtiden   35 000 kr

  Produktionskostnad totalt 3 727 300 kr

  Kontantinsats 15 %   -560 000 kr
  Bostadslån 2,8 %  3 168 000 kr

  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Vi sparar viss data för att ge dig den bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta.

  Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!