Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Totalentreprenad = nyckelfärdigt hus

  Vi tycker att det ska vara enkelt att bygga eget hus. Och tryggt. Därför har vi förenklat det som går att förenkla och lagt extra krut på de delar av processen där trygghet är det viktigaste. En viktig punkt är att vi alltid erbjuder att bygga ditt hus med totalentreprenad. Ett nyckelfärdigt hus. Det innebär att du skriver ett enda kontrakt med oss som hustillverkare, så tar vi hela ansvaret för husleveransen och för entreprenadens utförande.

  Nyckelfärdiga hus på riktigt

  Totalentreprenad kallas också ibland nyckelfärdigt hus eller inflyttningsklart hus. Men vad är ett nyckelfärdigt hus egentligen? Vad som verkligen ingår i begreppen kan variera mellan olika hustillverkare, så det är viktigt att jämföra.

  Movehomes totalentreprenad är verkligen en totallösning där allt ingår. Helt enligt det ett enda kontrakt vi skrivit tar vi ansvar för allt från att leverera material och utföra entreprenaden till samordning och arbetsmiljö. Alltså nyckelfärdiga hus på riktigt.

  Ps. När du bygger med Movehome så ingår grunden till ditt hus i standardpriset för totalentreprenad.

  Välj entreprenadform

  Det ska vara enkelt att bygga hus, men det innebär också ett stort ansvar. Movehome erbjuder dig att göra ett aktivt val av entreprenadform.

  Entreprenadformen avgör hur ansvaret fördelas mellan parterna som är inblandade i byggnationen. Som kund hos Movehome väljer du själv hur stort eget ansvar du vill ta. Du väljer om Movehome enbart ska leverera material eller en totalentreprenad. Ett aktivt val av entreprenadform ger dig även möjlighet att påverka kostnadsnivån och möjliggör eget arbete om det passar dig.

  Ditt val påverkas av flera faktorer, din egen kunskapsnivå, avtrycket i din plånbok och inte minst din tid för projektet. Oavsett vilken väg du väljer guidar Movehome dig genom hela processen. Genom våra säljare stöttar vi vid kontakter med myndigheter och entreprenörer.

  Låt oss titta närmare på de olika entreprenadformer du har att välja bland.

  Totalentreprenad

  Totalentreprenad innebär att du skriver ett kontrakt där Movehome som hustillverkare åtar sig det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ditt hus. Från att leverera material och utföra entreprenaden till att ta ansvar för samordning och arbetsmiljö. För att du lugnt ska kunna luta dig tillbaka samordnas byggnationen av en byggledare från Movehome som sköter kontakten med entreprenörer och dig under byggtiden.

  För att Movehome ska kunna ta ansvar för helheten är det endast entreprenörer som anlitats av oss som utför arbete och levererar material inom entreprenaden. Ansvaret Movehome tar för material och arbete hänger samman med de försäkringar som ingår i husmaterialsatsen för nybyggnation och färdigställande.

  Att bygga med totalentreprenad kostar något mer än övriga entreprenadformer men frigör tid för dig och garanterar ett fast pris, enligt kända förutsättningar och vad som avtalats om. Trygghet från start till mål, eller inflyttningsklart på riktigt som vi brukar säga.

  Bygga hus steg för steg med totalentreprenad

  Generalentreprenad

  Generalentreprenad innebär att du som kund skriver ett köpeavtal med Movehome och ett kontrakt med en generalentreprenör. I köpeavtalet med Movehome ingår en husmaterialsats och i kontraktet med general- entreprenören ingår hela entreprenaden. Generalentreprenören ansvarar för samordningen av det arbete som övriga entreprenörer utför under byggnationen av ditt hus. Du bör dock vara medveten om ditt ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen. Movehome kan ge dig förslag på generalentreprenörer med vana av att bygga vår produkt. Även här finns möjlighet att påverka material och att utföra eget arbete enligt överenskommelse med generalentreprenören, men du bör själv ta reda på hur det påverkar ditt ansvar och försäkringar.

  Generalentreprenad kostar lite extra men frigör din tid och skapar trygghet genom att du enbart har två avtalsparter – Movehome och generalentreprenören.

  Delad entreprenad

  Delad entreprenad innebär att du som kund skriver ett köpeavtal med Movehome som hustillverkare för leverans av husmaterialet. För utförande av entreprenadarbetena skriver du själv ett kontrakt med respektive entreprenör för grund, bygg, el, VA, målning etc. Movehome kan rekommendera dig ett urval av entreprenörer som har vana av att bygga vår produkt. Delad entreprenad erbjuder störst flexibilitet om du vill utföra eget arbete eller har behov av material som inte kan levereras av Movehome.

  Delad entreprenad är ofta ett ekonomiskt fördelaktigt val. Ditt eget ansvar och anspråk på din tid är dock högt, då samordningen av entreprenörernas arbete vilar på dig. Du bör vara medveten om ditt ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen och vara insatt i hur försäkringar för nybyggnation och färdigställande påverkas av eget material och arbete.

  Boka möte med en säljare där du vill bygga hus

  Går du i byggtankar? Då finns vi på plats på en ort nära dig för att hjälpa dig när du vill bygga hus. Vi kan träffas på ett av våra många lokal kontor. Eller varför inte boka ett digitalt möte om det passar dig bättre! Självklart kan vi även träffas på din tomt, det är ju trots allt den som avgör vilken typ av hus du kan bygga.

  Hitta en säljare nära dig
  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!