Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Banken & bolånet

  När du bygger nytt hus med Movehome ska du känna trygghet med hela din ekonomi. Och veta att du får personlig rådgivning när det verkligen behövs.

  Nordea bolån - amorteringsfritt i upp till 5 år

  Nordea erbjuder Movehomes kunder professionell rådgivning och hög tillgänglighet med bland annat digitala möten. Just nu finns det också möjlighet att bygga hus helt utan amortering i upp till 5 år, oavsett belåningsgrad. För information om bolån, kontakta Nordea på www.nordea.se.

  Hos Nordea så får du svar av experter på byggnadskreditiv inom 24 timmar. Du kan lätt komma i kontakt med Nordeas rådgivare sex dagar i veckan mellan 07:00 – 20:00 via Nordeas rådgivning online. Nordea finns också representerat nära dig genom sina över 200 lokala kontor.

  Vad kan Nordea göra för dig som kund?

  • Tillgång till expertrådgivare
  • Tillgänglighet 6 dagar i veckan
  • Lånelöfte direkt
  • Förmånlig slutfinansiering
  • Svar på mail inom 24 timmar
  • Amorteringsfritt i upp till 5 år.
  Läs mer och ansök om lånelöfte hos Nordea

  Nära samarbete med lokala banker

  Om du så önskar förmedlar vi kontakt med en lokal bankperson som är insatt i finansiering av nyproducerade hus. Då får du snabbt svar på hur mycket du kan låna och råd som gör det enklare, tryggare och förmånligare för dig som bolånekund. Samlar du dina bankaffärer hos samma bank får du ofta möjlighet att ta del av en rad olika förmåner. Ditt nya hus kan på det sättet bli ett första steg mot en genomgång av hela din ekonomi.

  De flesta banker har ett önskemål om en kontantinsats på minst 15 % men det är alltid hushållets återbetalningsförmåga som avgör hur högt lånelöfte som blir aktuellt. Hur stort amorteringsbeloppet blir bestäms av bolånets storlek i förhållande till fastighetens värde samt hushållets inkomst. Det skärpta amorteringskravet gäller alla nya lån som tas från och med den 1 mars 2018 och betyder att bankerna även tar hänsyn till hur stor skulden är i förhållande till din inkomst.

  Frågor och svar om finansiering

  Grönt bolån

  Grönt Bolån innebär att ni som har ett bolån kan få rabatt på räntan om er bostad uppfyller vissa krav. Ränterabatten ligger på mellan 0,05 – 0,10 procentenheter.

  Kraven för att få Grönt Bolån varierar mellan bankerna, men hos de allra flesta är det kriteriet energiklass A eller B enligt Boverkets energiklassificering från 1 januari 2014 som ska uppfyllas. De flesta hus* vi levererar uppfyller detta! Den energiberäkning som utfärdas för ert hus vid färdigställandet är det som banken efterfrågar vid ansökan.

  Enligt Världsnaturfonden, WWF, kommer nästan 40 procent av den totala energiförbrukningen i Sverige från byggnader. Därför har flera banker och bolåneinstitut börjat erbjuda gröna bolån till den som kan uppvisa att man har ett energieffektivt boende. För ett lån på 2 miljoner kronor innebär ett Grönt Bolån att din lånekostnad sänks mellan 1 000 – 2 000 kronor per år. Läs mer hos Finansportalen

  *I de fall vi inte når energiklass B beror det oftast på husets geografiska placering, uppvärmningsmetod eller en husutformning med stor öppen planlösning.

  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!