Trygga fördelar


Med rekordlåga räntor, låga driftskostnader och många underhållsfria år är det nu ett bra läge att bygga hus! Drömmen om ett nytt hem mår bra av att husresan kryddas med trygghet. Här listar vi 9 fördelar som påverkar både din plånbok och miljön!

Lönsamt att bygga nytt

 

Med rekordlåga räntor, låga driftskostnader och många underhållsfria år är det nu ett bra läge att bygga hus! I oroliga tider vet vi att din dröm om ett nytt hem mår bra av att husresan kryddas med trygghet. Här listar vi några fördelar som påverkar både din plånbok och miljön!

1.    Köptrygghet

Movehome står för köptrygghet genom att tillsammans med vårt systervarumärke Trivselhus vara en del av Svensk Husproduktion AB. I köpet av ett Movehome ingår även en färdigställandeförsäkring som innebär att ni är garanterade att huset kommer att byggas klart oavsett yttre omständigheter. 

2.    Totalentreprenad – ett kontrakt

Movehome erbjuder totalentreprenad vilket innebär att du skriver på ett enda kontrakt där vi åtar oss det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ditt hus. Från att leverera material och utföra entreprenaden till att ta ansvar för samordning och arbetsmiljö. Vi har även egen byggledning som samordnar byggnationen. Nyckelfärdigt hus på riktigt som ger dig en enkel, trygg husresa!

3. Bo till lägre månadskostnad

Ett nybyggt hus har en lägre energiförbrukning med lägre kostnader jämfört med äldre hus. Skärpta myndighetskrav för material och teknik håller nere förbrukningen och gör huset energieffektivt. Faktum är att sedan år 2009 har energiförbrukningen för enfamiljshus generellt halverats. Väljer du att bygga med Movehomes totalentreprenad provtrycker vi huset för att säkerställa klimatskalets täthet och därmed låga energiförbrukning.

4. Underhållsfria år

En stor fördel med att bygga nytt är det dröjer länge innan du behöver lägga tid och pengar på renovering och reparation. Det tar många år innan kostsamt underhållsarbete för huset behöver påbörjas och under tiden får du tid över till annat. Dessutom ingår en 10-årig byggfelsförsäkring för byggnationen. För andra ingående produkter som till exempel vitvaror finns särskilda garantier om något skulle uppstå.

5. Ingen fastighetsavgift

Du behöver inte betala någon fastighetsavgift de första 15 åren när du bygger nytt hus. Det innebär en besparing på cirka 100 000 kr!

6. Amorteringsfritt bolån

Genom vår samarbetspartner Nordea erbjuder vi  amorteringsfritt bolån under 24 månader. Som kund hos Nordea får du professionell rådgivning och hög tillgänglighet med bland annat digitala möten.

7. Bra för dig – bra för miljön

Vi bygger våra hus i trä, det mest miljövänliga av alla byggmaterial. Strikta myndighetskrav säkerställer, utöver en låg energiförbrukning, en effektiv ventilation i nybyggda hus, vilket bidrar till bättre luft och en sundare inomhusmiljö än i äldre hus. Dessutom är inomhustemperaturen jämnare tack vare bättre fönster och ett tätare klimatskal. Tekniken för att värma upp nya bostäder och låg energiförbrukning i nya vitvaror bidrar också till att det är en miljöfördel att bygga nytt.

8. Ett Svanenmärkt hus

Movehome kan som enda aktör erbjuda dig ett Svanenmärkt hem! Alla hus vi bygger med totalentreprenad Svanenmärks. Det innebär att alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har noga granskats för att leva upp till miljömärkning Svanens krav. Du och din familj får en sund boendemiljö att leva i, fri från hälsofarliga kemikalier. Att huset är Svanenmärkt gör även att du kan ansöka om ett grönt bolån, vilket innebär rabatt på boräntan.

9. Forma huset enkelt online

En fördel som lockar många att bygga nytt är möjligheten att kunna få sitt hus precis som man själv vill ha det. I vårt digitala verktyg Bygg online formar du ditt hus på bara några minuter och ser priset direkt. Du har i Bygg online möjlighet att spegelvända huset för att passa din tomt, och välja olika fasadmaterial eller spröjs för att matcha planbestämmelser. Du har även tillgång till en mängd val för material och kulörer som för att du enkelt kan forma ditt drömhem!

Ta första steget redan idag!

När kan vi prata om dina husdrömmar? Vi kan träffas hur och när det passar dig! Varför inte boka ett digitalt möte med en säljare! Teams och liknande plattformar är ett perfekt komplement till andra mötesplatser som din tomt eller vårt kontor. Hoppas vi hörs snart!

Kontakta en säljare nära dig