Häng med på Lisa & Joakims husresa

Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg!

Avsnitt #01

När Joakim hittade Bygg online kunde familjens resa mot ett nytt hem ta fart på allvar.

– Vi fastnade för den höga utgångsstandarden som Movehome erbjuder till ett bra pris, säger han. Vi gillade detaljnivån i Bygg online, det kändes genomtänkt och nyckelfärdigt på riktigt.

Joakim, som till vardags arbetar med digital användbarhet, upplevde Bygg online som tydlig och lätt att använda.

– Vi fick dessutom ett otroligt bra bemötande av säljaren Carina, fortsätter Joakim. Hon gav snabb feedback och ringde upp redan samma dag som jag skickade in sammanställningen från Bygg online.

Vi fastnade för den höga utgångsstandarden som Movehome erbjuder till ett bra pris

Trygghet hela vägen

Movehomes säljare hjälper till att reda ut om huset passar på tomten och vilka kostnader som väntas tillkomma, för att komma fram till en komplett offert. 

– Carina har hjälpt oss med allt från underlag inför möten med banken till ansökan om bygglov, säger Lisa. Och vi har hela tiden känt oss trygga med henne.

Movehome bygger alltid med totalentreprenad. Det innebär att familjen skriver ett enda kontrakt med hustillverkaren, som tar hela ansvaret för husleveransen och för entreprenadens utförande.

– Totalentreprenad var en nyckelfaktor när vi bestämde oss för att bygga med Movehome, säger Joakim.

Ett Svanenmärkt hus

Vilken husmodell valde då familjen? MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm med 4 sovrum, allrum och vardagsrum, passade perfekt.

– Vi gillade det stora utrymmet i vinkelvillan, hela huset är verkligen anpassat för en barnfamilj, säger Lisa. Dessutom är enplanshus mer lättskötta och det är skönt att slippa trappor.

Alla hus från Movehome är Svanenmärkta som standard. Det innebär att alla val familjen kan göra i Bygg online är godkända enligt miljömärkningen Svanens kriterier. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet.

– Det var inget krav från vår sida att bygga miljömärkt, men det känns som en kvalitetsstämpel på huset, säger Lisa. För oss är det viktigt med ett hållbart tänk, att vi tar ett långsiktigt ansvar för både miljö och hälsa.

Följ med på Lisa & Joakims husresa - steg för steg

Avsnitt #02 Slutbeställning

Bygglovet är beviljat och det är dags för Lisa & Joakim att tillsammans med säljaren Carina gå igenom de interiöra valen en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset.

Läs mer

Avsnitt #03 Grävning & Grund

Nu påbörjas byggnationen av Joakim och Lisas hus! Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till deras hus.

Läs mer

Avsnitt #04 Husresning

Dagen har kommit då Joakim och Lisas hus ska monteras! Lastbilen från fabriken i Småland anländer och husresningen kan börja! Familjen finns på plats och iakttar det snabba bygget.

Läs mer

Avsnitt #05 Mellanväggar och isolering

Det invändiga arbetet på huset är nu i full gång och familjen är på plats. Det går fort och effektivt när snickarna och elektrikern arbetar. 

Läs mer

Avsnitt #06 Parkett och målning

Det invändiga arbetet i huset har pågått ett tag. Lisa & Joakim kikar in i villan och får bland annat se det vackra parkettgolvet i vitpigmenterad ask. Samtidigt jobbar målarna på för fullt.

Läs mer

Avsnitt #07 Kakel, klinker & kök

Nu rullar det sista arbetet på snabbt i huset. Vid familjens besök den här gången sätts de sista plattorna och både köket och badrummet ser nästan klara ut.

Läs mer

Avsnitt #08 Slutbesiktning

Äntligen är den stora dagen här, det är dags för familjen att få nycklarna till sitt nya hem! Genom en slutbesiktning kontrolleras att huset inte har några fel eller brister.

Läs mer

Avsnitt #09 Inflyttade

Lisa, Joakim och deras två döttrar har flyttat in i och stortrivs i sitt MOVE #104. Just nu pysslas det för fullt även utanför huset, där altan och trädgård börjar ta form.

Läs mer