Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Häng med på Lisa & Joakims husresa #8

  Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg.

  Husresan del #08

  Äntligen är den stora dagen här, det är dags för familjen att få nycklarna till sitt nya hem! Genom en slutbesiktning kontrolleras att huset inte har några fel eller brister.

  När Lisa och Joakim började fundera på att bygga nytt hus hittade Movehome. Det enkla Bygg online-verktyget gav dem direkt ett tydligt pris. En fin kontakt med säljaren Carina tillsammans med att Movehome erbjuder totalentreprenad blev avgörande när kontrakt nr 500 skrevs för byggnation av husmodellen MOVE #104.

  Dags för slutbesiktning!

  Idag har många samlats i huset för att hålla den obligatoriska slutbesiktningen av huset. Utöver familjen är säljaren Carina, byggledaren Henrik, byggaren Patrik, elektrikern Mats, målaren Anthony och besiktningsmannen Peter också på plats. En första besiktning, en så kallad kontrollbesiktning, hölls redan för ett par veckor sedan.

  Nu ska besiktningsmannen säkerställa att de anmärkningar som noterades vid kontrollbesiktningen är fackmannamässigt och korrekt åtgärdade. Dessutom synar besiktningsmannen av att det inte uppkommit andra fel, exempelvis torksprickor som ibland uppkommer när huset värms till normal rumstemperatur.

  Om det skulle kvarstå en anmärkning från kontrollbesiktningen som besiktningsmannen inte godkänner på slutbesiktningen, eller om det skulle saknas något material, värderar besiktningsmannen dessa punkter till en summa pengar som familjen har rätt att hålla inne tills de åtgärdats. Just vid denna besiktning hittades några mindre detaljer. De kommer att åtgärdas av hantverkarna de närmaste dagarna.

  Godkänt & klart

  Efter två timmars kontrollerande och dokumenterande var det så dags, asken med nycklarna överlämnades till familjen.

  – Det känns overkligt på något sätt, förvirrande och omtumlande att helt plötsligt efter så lång väntan få ta över ansvaret för ett helt nytt hus, berättar Joakim.

  – Känslan är ungefär som när man fick sitt första barn och skulle åka hem från BB, fyller Lisa i. Är det helt säkert att det här är vårt nu?

  Vid godkänd slutbesiktning övertar familjen ansvaret för huset från och med midnatt samma dag som slutbesiktningen. Nycklarna till huset överlämnas tillsammans med skötselinstruktioner som är viktiga att följa för att huset ska hålla länge och för att alla garantier som finns för de olika produkterna i huset ska gälla. Movehome ger alla kunder tillgång till skötselinstruktioner via en smart app som aviserar när det är dags att exempelvis byta filter i tvättmaskinen.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Barnen är så glada över att få varsitt eget rum, dessutom med fin utsikt över bergen

  Klart för inflyttning

  Vi på Movehome ville såklart önska familjen välkomna hem med en hållbar present som passar det nya hemmet. Vi fyllde därför en väska tillverkad av grön plast/sockerrör med miljösnällt diskmedel och handtvål, diskborste i trä, nätpåsar för inköp av frukt och grönt. Samt inte minst ett litet hotell för trädgårdens bin, deras eget Movehome!

  Ja nu lämnar vi familjen en stund! En intensiv tid väntar, flyttsläpet är bokat och ska köra lådor och möbler till det nya huset.

  – Det känns fantastiskt, vi är så nöjda med hur huset blev och de material vi valt. Nu blir det spännande att få börja använda allt och hitta de praktiska lösningar och snygga detaljer som får oss att känna oss hemma här, säger Joakim.

  – Ja, och jag ser fram emot alla fina solnedgångar och inte minst att få lära känna våra nya grannar lite bättre. Barnen har redan fått flera nya kompisar här, avslutar Lisa.

  Nästa avsnitt blir det sista, då får vi hälsa på hemma hos familjen när de bott in sig ett tag!

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Det känns fantastiskt, vi är så nöjda med hur huset blev och de material vi valt. Nu blir det spännande att få börja använda allt och hitta de praktiska lösningar och snygga detaljer som får oss att känna oss hemma här

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Följ hela husresan!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!