Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Häng med på Lisa & Joakims husresa #7

  Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg.

  Husresan del #07

  Nu rullar det sista arbetet på snabbt i huset! Vid familjens besök den här gången sätts de sista plattorna och både köket och stora badrummet ser nästan klara ut.

  När man bygger hus med Movehome ingår helkaklade badrum och klinker på golv både i hall och klädvård som standard. Särskilt viktigt är underarbetet med fall mot golvbrunnar och tätskikt. Plattorna sätts med rak sättning och ljusgrå fog.

  De tillval som Lisa och Joakim gjort omfattar bland annat just kakel och klinker. Exempelvis en större väggplatta i badrummet som gör att rummet känns större och en större klinkerplatta i grå kustgranit med ett naturtroget mönster. Dessutom har de valt till ett paket för spotlights i badrum, kök och entré.

  – Vi är väldigt nöjda med färgerna på kakel och klinker. Särskilt bra blev det att vi valde samma klinker i entrén och badrummet, eftersom de ligger precis intill varandra, berättar Joakim.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Kakelplattan i köket blev bättre än vi vågade hoppas på! Det är snyggt att plattorna är så pass stora och linjerar med underkant på överskåpen

  Val & tillval

  Familjens val för köksinredningen från Vedum blev släta luckor i vitt och grå bänkskiva. Som stänkskydd monteras nu en stor kakelplatta med melerat mönster.

  – Kakelplattan i köket blev bättre än vi vågade hoppas på! Det är snyggt att plattorna är så pass stora och linjerar med underkant på överskåpen, säger Joakim.

  Förvaring är något som Lisa funderat mycket på. Med skåp i fullhöjd, stor köksö och extra draglådor utnyttjas köket optimalt ur den aspekten.

  – Det är så läckert att se alla material på plats i vårt hus och inte bara som provbitar. Och tanken är att vi ska komplettera med handtag vi själva valt ut som pricken över i så snart vi flyttar in, berättar Lisa.

  I nästa avsnitt får vi följa slutbesiktningen, dagen då familjen får nycklarna till sitt efterlängtade nya hem!

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Följ hela husresan!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!