Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Häng med på Lisa & Joakims husresa #6

  Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg.

  Husresan del #06

  Dags för ett nytt besök i huset för Joakim och Lisa! Det invändiga arbetet har pågått ett tag och just idag är målarna fullt sysselsatta med att spackla, slipa och måla väggarna vita.

  Under hösten har familjen tittat till huset några gånger, inte minst för att lära känna platsen och människorna som redan bor i samhället.

  – Den lokala hembygdsgården brukar ordna aktiviteter runt högtiderna. Då samlas bybor och barnfamiljer för lite gemenskap. Det är denna samvaro som delvis avgjorde att vi valde att bygga här, berättar Joakim.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Vi är så nöjda med tillvalet vitpigmenterad ask

  Härligt parkettgolv

  Inne i huset är det varmt och gott, trots kylan utanför. I alla torra utrymmen har ett parkettgolv brett ut sig i huset. Även om stora delar nu är täckta för att inte fläckas av målarfärg är intrycket positivt.

  – Det är verkligen kul att se hur fräscht och fint golvet blir, säger Lisa. Vi är så nöjda med valet av vitpigmenterad ask!

  – Även om det ljusa golvet kanske kräver städning lite oftare, inflikar Joakim med ett skratt.

  Innan parkettgolvet börjar läggas mäts alltid den relativa fukthalten i betongplattan så att den understiger riktvärdet RF 85%. En smart klickfog gör golvet lätt att lägga, ovanpå underlaget av fuktspärr och papp.

  Händiga målare

  Gipsunderlaget på väggar och i tak spacklas först slätt. Därefter kommer det viktigaste momentet enligt målarna, nämligen slipningen!

  Med ett bra underarbete blir väggar och tak lätta att rolla med färg och slutresultatet perfekt. Lister och dörrkarmar kommer färdigmålade och sätts på plats. Även fönstersmygar monteras och limmas fast för ett snyggt resultat.

  Inflyttningsdagen närmar sig

  Hemma i familjens nuvarande hem har planeringen inför flytten blivit en del av vardagen.

  – Vi har rensat bland prylar och kikat på kompletteringar när det kommer till möbler, en nödvändig men samtidigt rolig process, berättar Lisa.

  I nästa avsnitt kommer familjen att få se köket färdigmonterat och hur kakel och klinker sätts i hall, klädvård och wc/dusch.

  – Det ska bli spännande att se köket och hur upplevelsen blir jämfört med visualiseringen i Bygg online, säger Joakim.

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Följ hela husresan!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!