Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Häng med på Lisa & Joakims husresa #9

  Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg.

  Husresa del #09

  Välkommen hem till Lisa, Joakim och deras två döttrar! Nu har familjen hunnit bo ett tag i sitt MOVE #104 och stortrivs både i huset och på platsen där det byggts. Just nu pysslas det även för fullt utanför huset, där Joakim byggt en altan och trädgården väntar på att ta form.

  Det har gått några månader sedan familjen fick nycklarna till sitt efterlängtade nya hem.

  – Flytten gick smidigt berättar Joakim, vi hyrde själva ett flyttsläp och körde fyra vändor. – Och att vi köpte till flyttstädningen i gamla huset gjorde att vi kunde fokusera på att komma iordning i det nya hemmet istället, fyller Lisa i.

  Med utsikt över ett böljande skogslandskap, med en kilometer ner till stora vägen och bara sju minuter in till centrala Sundsvall, känns platsen perfekt för dem.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome
  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Prioritera familjens behov

  I avsnitt #02 berättade Lisa och Joakim om sina materialval. Skandinaviskt ljusa och neutrala färger, som nu fått sällskap av personliga prylar som sätter pricken över i.

  – Vi trivs verkligen och känner att det här är vårt hem, berättar Lisa. I köket har skåpen släta vita luckor som fått diskreta grepp, vilket matchar den moderna stilen fint.

  – Underlimmad diskbänk är något jag drömt om länge och vitvarorna är toppen, speciellt att induktionshällen är så snabb, säger Joakim. Varje funktion i huset har ägnats särskild omsorg redan i planeringsstadiet.

  – Till vardags jobbar jag med behovskartläggning, så visst kan man säga att vi låtit den metoden spilla över även på planeringen av vårt nya hus, skrattar Joakim.

  Ett råd familjen vill skicka med till andra i byggtankar är just att verkligen fundera igenom behov och praktiska funktioner utifrån familjesituationen. Att prioritera dem framför ett vackert eller arkitektoniskt häftigt hus.

  – Vi har alla önskemål samlade i en projektplan och undan för undan har vi kunnat bocka av allt från val av husmodell till möblering, berättar Lisa. Vi gillade det stora utrymmet i MOVE #104, hela huset är verkligen anpassat för en barnfamilj. Dessutom är enplanshus mer lättskötta och det är skönt att slippa trappor.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Vi trivs verkligen och känner att det här är vårt hem

  Förvaring & tillval

  Förvaringen har varit i fokus. I sovrummet har en hel vägg blivit till en vacker klädförvaring! Barnen har fått varsitt eget rum fyllt av favoritsakerna!

  – De älskar sina rum, även om de mest är med oss i kök och vardagsrum såklart, säger Lisa.

  En detalj Joakim tänkte på dagen då de flyttade in i huset var hur smidigt det var med tillvalet spotlights.

  – Att slippa tänka på att sätta upp taklampor i alla rum sparade mycket tid de där hektiska dagarna. Ett annat tillval de använt mycket är kaminen. Supermysigt att elda i tycker hela familjen.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Barnen har fått varsitt eget rum fyllt av favoritsakerna!

  Modernt & genomtänkt

  I avsnitt #07 fick vi följa sättningen av kakel och klinker. Lisa och Joakim är nöjda med att ha valt en större klinkerplatta i grå kustgranit med ett naturtroget mönster. En större väggplatta i badrummet gör dessutom att rummet känns större.

  – Särskilt bra blev det att vi valde samma klinker i entrén och badrummet, eftersom de ligger precis intill varandra, berättar Joakim som också gillar den raka modellen på duschväggen.

  – Medan både jag och barnen älskar att bada i det snygga badkaret, säger Lisa.

  Gränsen mellan inne och ute

  Både huvudentrén och klädvården har kompletterats med smarta lösningar för kläder och övrig förvaring. Just nu används ytterdörren in till klädvården mer än entrén eftersom den ligger bättre till då trädgården ännu inte är klar.

  – Det var även för att kunna röra oss bättre runt huset vi satsade på att bygga altanen tidigt, berättar Joakim. Barnen älskar att köra med sina sparkcyklar där!

  Under sommaren kommer trädgården att växa fram. Tack vare kontakter i närområdet har Joakim fått tag i fyllnadsmassor från ett annat bygge till bra pris och även lokalt blandad matjord.

  – Sen behöver vi såklart måla huset färdigt, något som underhållsappen MaintAid påminner mig om ofta just nu, skrattar Joakim.

  Dags för trädgårdsarbete

  Här lämnar vi Lisa, Joakim och deras två döttrar! I deras nya fina MOVE #104. Arbetet med att färdigställa trädgården kommer att pågå hela sommaren medan barnen springer mellan kompisarnas studsmattor.

  – Det är en härlig stämning här, vi har lärt känna många nya människor och att kunna släppa ut barnen att leka på egen hand var en stor anledning till att vi flyttade till ”berget”, avslutar Joakim.

  Familjens bästa tips

  1. Välj plats med omsorg – utsikt och läge på tomten avgör om ni kommer att trivas.
  2. Gör ingen glädjekalkyl – ta reda på fakta och lägg på lite för oförutsedda utgifter och önskemål.
  3. Satsa på totalentreprenad – ovärderligt att ha en partner som driver det mesta, särskilt som småbarnsföräldrar.
  4. Låt praktiska behov gå före estetiskt tyckande – familjesituationen i fokus vid val av husmodell och detaljer.
  5. Hitta kontakter och möjligheter nära byggplatsen – spara pengar vid trädgårdsanläggningen genom fyll och matjord från närområdet.
  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Det är en härlig stämning här och vi har redan lärt känna många nya människor!

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Följ hela husresan!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!