Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Häng med på Lisa & Joakims husresa #5

  Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg.

  Husresan del #05

  Under den varma sommaren som gått har familjen tillbringat dagarna på stranden, men några utflykter till tomten har även hunnits med.

  –Det finns en jättefin utsiktsplats på berget ovanför tomten som vi passat på att besöka, säger Joakim.

  Idag är dock familjen på plats för att följa snickarnas arbete med insidan av sitt hus. Utsidans alla detaljer är klara och arbetet med innerväggar och isolering är i full gång.

  – Det var väldigt roligt att gå in i huset och uppleva utsikten inifrån, säger Lisa. Genom fönstren blir utsikten inramad och ger en häftig kontrast till insidan.

  Rummen känns rymligare

  Lisa och Joakim är överens om att vyn från vardagsrummet, i den helt öppna delen på deras MOVE #104, är det bästa med huset.

  – Men utsikten från barnens rum är också fin, jag är lite avundsjuk faktiskt, skrattar Joakim. Det är verkligen inspirerande att se hur allt växer fram. Och fort går det, det märks att snickarna är vana.

  Joakim har själv ritat upp stora delar av huset på sin dator för att skapa en egen bild av ytor och rymd, och än så länge känns det mesta som han tänkt sig.

  – Det skulle vara väggarna då, med dem på plats blev faktiskt rummen något större än vad jag trodde, säger Joakim som menar att det är svårt att visualisera dimension och rymd på öppna ytor som saknar tydliga ramar och punkter att fästa blicken på.

  Mellanväggar och eldragning

  Snart är alla mellanväggar resta och elektrikern ska dra klart rör och dosor för elinstallationen. Dessutom installeras en mediacentral som fördelar data-, TV- och telefonkommunikation till de olika rummen i huset. När elektrikern sedan är klar med sitt jobb, isoleras och stängs väggen med en gipsskiva. 

  – Mediacentralen gör allt mycket smidigare då vi planerar att installera fiber, säger Lisa.

  Spännande för hela familjen

  – Vinden är färdigbyggd och ventilationskanaler är till stor del förlagda där uppe, säger Joakim.

  Vinden är än så länge ett oisolerat utrymme, men inom kort kommer en lastbil med lösullsisolering som sprutas ut i ett jämnt lager på 450 mm.

  Familjen är nöjd med sitt besök och barnen tyckte att det var spännande att se sina kommande rum på plats. Med stora ögon följde de snickarnas arbete.

  Nästa gång vi möter familjen Norberg/Gidlund kommer bland annat målaren på besök.

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Följ hela husresan!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!