Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Häng med på Lisa & Joakims husresa #4

  Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg.

  Husresan del #04

  Så kommer dagen som familjen har längtat efter. Dagen då lastbilen från fabriken i Småland anländer till tomten, lastad med alla husdelarna.

  Väggarna har tillverkats i stora block med färdigmonterade fönster. Takstolarna har kapats och pressats samman.

  Familjen finns på plats redan klockan sju då leveransen dyker upp och monteringen börjar.

  – Jag är imponerad över tempot, säger Joakim. Det är som att se någon bygga ihop en lätt IKEA-möbel.

  husresa-bygga-hus-move-104-movehome

  Det märks att arbetarna gjort det många gånger, det sitter i ryggmärgen på dem

  Snabbt & smidigt

  Blocken lyfts på plats av en stor kran och sätts samman av byggteamet, lite som att bygga lego eller lägga ett stort pussel! Förutom väggblock och takstolar är det en hel del övrigt virke och material som lastas av för det fortsatta bygget.

  – Det märks att arbetarna gjort det många gånger, det sitter liksom i ryggmärgen på dem, säger Lisa som vabbar just idag och därför kan följa hela husresningen.

  Samtliga väggblock och takstolar kommer på plats och förankras redan första dagen. Husresningen, det vill säga stommontering av ytterväggar och yttertak, görs på 1-3 dagar. Därefter är huset säkrat för väder och vind.

  Känslan före och efter

  Innan huset kom på plats var Joakim lite orolig för hur tomten skulle bli, hur husets höjd och volym skulle samverka med platsen.

  – Det kändes som att vi inte skulle få rum med en gräsmatta, säger han. Men nu när huset är på plats känns ytorna alldeles lagom stora. Det är nästan det som känns bäst nu, att tomten har potential till att bli riktigt mysig.

  Och huset, MOVE #104, är precis vad familjen förväntat sig.

  – En detalj som jag verkligen gillar med huset är att det ser så anspråkslöst ut från entrésidan, för att sedan överraska med den fina vinkeldelen, säger Lisa.

  Arbetet fortsätter

  Hängrännor och stuprör monteras för att leda bort regnvatten från taket. Knutbrädor sätts på plats liksom de sista panelbrädorna som ger fasaden ett platsbyggt utseende – helt utan avdelande lodräta skarvar. Snart fortsätter arbetet på insidan, det kommer nästa avsnitt att handla om.

  Taket kommer senare att kläs med ljusgrå betongtakpannor

  Fördelar med att bygga nytt hus

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Följ hela husresan!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!