Häng med på Lisa & Joakims husresa

Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg!

Avsnitt #07


Nu rullar det sista arbetet på snabbt i huset! Vid familjens besök den här gången sätts de sista plattorna och både köket och stora badrummet ser nästan klara ut.

När man bygger hus med Movehome ingår helkaklade badrum och klinker på golv både i hall och klädvård som standard. Särskilt viktigt är underarbetet med fall mot golvbrunnar och tätskikt. Plattorna sätts med rak sättning och ljusgrå fog.

De tillval som Lisa och Joakim gjort omfattar bland annat just kakel och klinker. Exempelvis en större väggplatta i badrummet som gör att rummet känns större och en större klinkerplatta i grå kustgranit med ett naturtroget mönster. Dessutom har de valt till ett paket för spotlights i badrum, kök och entré.

- Vi är väldigt nöjda med färgerna på kakel och klinker. Särskilt bra blev det att vi valde samma klinker i entrén och badrummet, eftersom de ligger precis intill varandra, berättar Joakim.

Val & tillval


Familjens val för köksinredningen från Vedum blev släta luckor i vitt och grå bänkskiva. Som stänkskydd monteras nu en stor kakelplatta med melerat mönster.

- Kakelplattan i köket blev bättre än vi vågade hoppas på! Det är snyggt att plattorna är så pass stora och linjerar med underkant på överskåpen, säger Joakim.

Förvaring är något som Lisa funderat mycket på. Med skåp i fullhöjd, stor köksö och extra draglådor utnyttjas köket optimalt ur den aspekten.

- Det är så läckert att se alla material på plats i vårt hus och inte bara som provbitar. Och tanken är att vi ska komplettera med handtag vi själva valt ut som pricken över i så snart vi flyttar in, berättar Lisa.

I nästa avsnitt får vi följa slutbesiktningen, dagen då familjen får nycklarna till sitt efterlängtade nya hem!

Följ med på Lisa & Joakims husresa - steg för steg

Avsnitt #01 Bygg online

När Joakim hittade Bygg online kunde familjens resa mot ett nytt hem ta fart på allvar. Totalentreprenad var en nyckelfaktor när familjen valde Movehome som hustillverkare.

Läs mer

Avsnitt #02 Slutbeställning

Bygglovet är beviljat och det är dags för Lisa & Joakim att tillsammans med säljaren Carina gå igenom de interiöra valen en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset.

Läs mer

Avsnitt #03 Grävning & Grund

Nu påbörjas byggnationen av Joakim och Lisas hus! Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till deras hus.

Läs mer

Avsnitt #04 Husresning

Dagen har kommit då Joakim och Lisas hus ska monteras! Lastbilen från fabriken i Småland anländer och husresningen kan börja! Familjen finns på plats och iakttar det snabba bygget.

Läs mer

Avsnitt #05 Mellanväggar och isolering

Det invändiga arbetet på huset är nu i full gång och familjen är på plats. Det går fort och effektivt när snickarna och elektrikern arbetar. 

Läs mer

Avsnitt #06 Parkett och målning

Det invändiga arbetet i huset har pågått ett tag. Lisa & Joakim kikar in i villan och får bland annat se det vackra parkettgolvet i vitpigmenterad ask. Samtidigt jobbar målarna på för fullt.

Läs mer

Avsnitt #08 Slutbesiktning

Äntligen är den stora dagen här, det är dags för familjen att få nycklarna till sitt nya hem! Genom en slutbesiktning kontrolleras att huset inte har några fel eller brister.

Läs mer

Avsnitt #09 Inflyttade

Lisa, Joakim och deras två döttrar har flyttat in i och stortrivs i sitt MOVE #104. Just nu pysslas det för fullt även utanför huset, där altan och trädgård börjar ta form.

Läs mer