Häng med på Lisa & Joakims husresa

Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg!

Avsnitt #06


Dags för ett nytt besök i huset för Joakim och Lisa! Det invändiga arbetet har pågått ett tag och just idag är målarna fullt sysselsatta med att spackla, slipa och måla väggarna vita.  

Under hösten har familjen tittat till huset några gånger, inte minst för att lära känna platsen och människorna som redan bor i samhället.

- Den lokala hembygdsgården brukar ordna aktiviteter runt högtiderna. Då samlas bybor och barnfamiljer för lite gemenskap. Det är denna samvaro som delvis avgjorde att vi valde att bygga här, berättar Joakim.

Härligt parkettgolv


Inne i huset är det varmt och gott, trots kylan utanför. I alla torra utrymmen har ett parkettgolv brett ut sig i huset. Även om stora delar nu är täckta för att inte fläckas av målarfärg är intrycket positivt.

– Det är verkligen kul att se hur fräscht och fint golvet blir, säger Lisa. Vi är så nöjda med valet av vitpigmenterad ask!
- Även om det ljusa golvet kanske kräver städning lite oftare, inflikar Joakim med ett skratt.

Innan parkettgolvet börjar läggas mäts alltid den relativa fukthalten i betongplattan så att den understiger riktvärdet RF 85%. En smart klickfog gör golvet lätt att lägga, ovanpå underlaget av fuktspärr och papp.

Vi är så nöjda med tillvalet vitpigmenterad ask! 

Händiga målare


Både ytterväggar och innerväggar har dubbelt skivmaterial med både träfiberskiva och gips. Det bidrar till en bra ljudmiljö i huset och underlättar när tavlor och hyllor ska hängas upp.

Gipsunderlaget på väggar och i tak spacklas först slätt. Därefter kommer det viktigaste momentet enligt målarna, nämligen slipningen!

Med ett bra underarbete blir väggar och tak lätta att rolla med färg och slutresultatet perfekt. Lister och dörrkarmar kommer färdigmålade och sätts på plats. Även fönstersmygar monteras och limmas fast för ett snyggt resultat. 

Det ska bli spännande att se hur upplevelsen blir jämfört med Bygg online

Inflyttningsdagen närmar sig


Hemma i familjens nuvarande hem har planeringen inför flytten blivit en del av vardagen.

- Vi har rensat bland prylar och kikat på kompletteringar när det kommer till möbler, en nödvändig men samtidigt rolig process, berättar Lisa.

I nästa avsnitt kommer familjen att få se köket färdigmonterat och hur kakel och klinker sätts i hall, klädvård och wc/dusch.

- Det ska bli spännande att se köket och hur upplevelsen blir jämfört med visualiseringen i Bygg online, säger Joakim.

Följ med på Lisa & Joakims husresa - steg för steg

Avsnitt #01 Bygg online

När Joakim hittade Bygg online kunde familjens resa mot ett nytt hem ta fart på allvar. Totalentreprenad var en nyckelfaktor när familjen valde Movehome som hustillverkare.

Läs mer

Avsnitt #02 Slutbeställning

Bygglovet är beviljat och det är dags för Lisa & Joakim att tillsammans med säljaren Carina gå igenom de interiöra valen en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset.

Läs mer

Avsnitt #03 Grävning & Grund

Nu påbörjas byggnationen av Joakim och Lisas hus! Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till deras hus.

Läs mer

Avsnitt #04 Husresning

Dagen har kommit då Joakim och Lisas hus ska monteras! Lastbilen från fabriken i Småland anländer och husresningen kan börja! Familjen finns på plats och iakttar det snabba bygget.

Läs mer

Avsnitt #05 Mellanväggar och isolering

Det invändiga arbetet på huset är nu i full gång och familjen är på plats. Det går fort och effektivt när snickarna och elektrikern arbetar. 

Läs mer

Avsnitt #07 Kakel, klinker & kök

Nu rullar det sista arbetet på snabbt i huset. Vid familjens besök den här gången sätts de sista plattorna och både köket och badrummet ser nästan klara ut.

Läs mer

Avsnitt #08 Slutbesiktning

Äntligen är den stora dagen här, det är dags för familjen att få nycklarna till sitt nya hem! Genom en slutbesiktning kontrolleras att huset inte har några fel eller brister.

Läs mer

Avsnitt #09 Inflyttade

Lisa, Joakim och deras två döttrar har flyttat in i och stortrivs i sitt MOVE #104. Just nu pysslas det för fullt även utanför huset, där altan och trädgård börjar ta form.

Läs mer