Häng med på Lisa & Joakims husresa

Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg!

Avsnitt #05

Under den varma sommaren som gått har familjen tillbringat dagarna på stranden, men några utflykter till tomten har även hunnits med.

–Det finns en jättefin utsiktsplats på berget ovanför tomten som vi passat på att besöka, säger Joakim.

Idag är dock familjen på plats för att följa snickarnas arbete med insidan av sitt hus. Utsidans alla detaljer är klara och arbetet med innerväggar och isolering är i full gång.

– Det var väldigt roligt att gå in i huset och uppleva utsikten inifrån, säger Lisa. Genom fönstren blir utsikten inramad och ger en häftig kontrast till insidan.

Lisa och Joakim är överens om att vyn från vardagsrummet, i den helt öppna delen på deras MOVE #104, är det bästa med huset.

– Men utsikten från barnens rum är också fin, jag är lite avundsjuk faktiskt, skrattar Joakim.

Det är verkligen inspirerande att se hur allt växer fram och fort går det, det märks att snickarna är vana

Rummen känns rymligare

– Det är verkligen inspirerande att se hur allt växer fram, säger Joakim. Och fort går det, det märks att snickarna är vana. 

Joakim har själv ritat upp stora delar av huset på sin dator för att skapa en egen bild av ytor och rymd, och än så länge känns det mesta som han tänkt sig.

– Det skulle vara väggarna då, med dem på plats blev faktiskt rummen något större än vad jag trodde, säger Joakim.

Han menar att det är svårt att visualisera dimension och rymd på öppna ytor som saknar tydliga ramar och punkter att fästa blicken på.  

Mellanväggar och eldragning 

Snart är alla mellanväggar resta och elektrikern ska dra klart rör och dosor för elinstallationen. Dessutom installeras en mediacentral som fördelar data-, TV- och telefonkommunikation till de olika rummen i huset.

– Mediacentralen gö
r allt mycket smidigare då vi planerar att installera fiber, säger Lisa.

r elektrikern sedan är klar med sitt jobb, isoleras och stängs väggen med dubbla skivor, en OSB och en gips. Med OSB blir det smidigt att senare hänga upp saker som tavlor och TV på väggarna utan att behöva använda plugg. Isoleringen i mellanväggarna bidrar till en fin ljudmiljö i huset. 

Vad finns uppe på vinden? 

Vinden är färdigbyggd och ventilationskanaler är till stor del förlagda där uppe, säger Joakim.

Vinden är än så lä
nge ett oisolerat utrymme, men inom kort kommer en lastbil med lösullsisolering som sprutas ut i ett jämnt lager på 450 mm.

Familjen är nöjd med sitt besök och barnen tyckte att det var spännande att se sina kommande rum på plats. Med stora ögon följde de snickarnas arbete.

N
ästa gång vi möter familjen Norberg/Gidlund kommer bland annat målaren på besök.

Följ med på Lisa & Joakims husresa - steg för steg

Avsnitt #01 Bygg online

När Joakim hittade Bygg online kunde familjens resa mot ett nytt hem ta fart på allvar. Totalentreprenad var en nyckelfaktor när familjen valde Movehome som hustillverkare.

Läs mer

Avsnitt #02 Slutbeställning

Bygglovet är beviljat och det är dags för Lisa & Joakim att tillsammans med säljaren Carina gå igenom de interiöra valen en sista gång. Vi kallar det Slutbeställning av huset.

Läs mer

Avsnitt #03 Grävning & Grund

Nu påbörjas byggnationen av Joakim och Lisas hus! Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till deras hus.

Läs mer

Avsnitt #04 Husresning

Dagen har kommit då Joakim och Lisas hus ska monteras! Lastbilen från fabriken i Småland anländer och husresningen kan börja! Familjen finns på plats och iakttar det snabba bygget.

Läs mer

Avsnitt #06 Parkett och målning

Det invändiga arbetet i huset har pågått ett tag. Lisa & Joakim kikar in i villan och får bland annat se det vackra parkettgolvet i vitpigmenterad ask. Samtidigt jobbar målarna på för fullt.

Läs mer

Avsnitt #07 Kakel, klinker & kök

Nu rullar det sista arbetet på snabbt i huset. Vid familjens besök den här gången sätts de sista plattorna och både köket och badrummet ser nästan klara ut.

Läs mer

Avsnitt #08 Slutbesiktning

Äntligen är den stora dagen här, det är dags för familjen att få nycklarna till sitt nya hem! Genom en slutbesiktning kontrolleras att huset inte har några fel eller brister.

Läs mer

Avsnitt #09 Inflyttade

Lisa, Joakim och deras två döttrar har flyttat in i och stortrivs i sitt MOVE #104. Just nu pysslas det för fullt även utanför huset, där altan och trädgård börjar ta form.

Läs mer