Häng med på Lisa & Joakims husresa

Här berättar vi om familjen Norberg/Gidlunds husresa. Joakim, Lisa och deras två döttrar knep vårt 500:e hus genom sitt val av populära MOVE #104, ett vinkelhus på 129 kvm perfekt för familjen. Följ deras husbygge i Sundsvall, steg för steg!

Avsnitt #02

Joakim och Lisa har fått bygglov beviljat för sitt nya hem!

Nu har de stämt möte med sin säljare Carina på kontoret i Sundsvall. De ska göra de slutliga valen, en så kallad Slutbeställning.  

Idag ska de få se och känna på produktprover, som ett komplement till Bygg online. De ska även ta beslut om eventuella tillval utöver standard.

Oavsett vad de väljer är alla material godkända enligt miljömärkningen Svanens högt ställda krav.

Vi föredrar det skandinaviskt ljusa naturliga

Neutralt med egen prägel

– Kortfattat kan man säga att vi väljer neutrala färger, säger Lisa. Vi föredrar det skandinaviskt ljusa naturliga, så att vi sedan kan sätta vår egen prägel på inredningen. Därför väljer vi bland annat oborrade luckor i köket för att kunna addera ett unikt beslag när vi flyttar in.

De har utgått från alla moderna val man kan göra, för att sedan kunna sätta prägel med egna inredningsdetaljer, möbler och växter.

– Mest nöjd är jag nog med den underlimmade diskhon, säger Joakim. Det är något jag saknat i tidigare boenden. Är också nöjd med övriga tillval som integrerad diskmaskin och fullhöjd på skåp i köket liksom den raka duschväggen.

Slutbeställningen klar!

Exteriört ingår redan den liggande träpanelen som standard och i övrigt väljer de ljusgrått tak, vita plåtdetaljer och grå dörr.

Lisa och Joakims slutbeställning skickas nu för godkännande av Movehomes handläggare på huvudkontoret. Efter det kan huset planeras in för leverans och en definitiv tidplan med datum för slutbesiktning och inflyttning upprättas.

– Nu har även den geotekniska undersökningen skickats in till kommunen och vi väntar bara på startbesked så att de kan börja gräva på tomten, berättar Lisa.

Favoriter i köket


"Mest nöjd är jag nog med den underlimmade diskhon. Är också nöjd med övriga tillval som integrerad diskmaskin och fullhöjd på skåp i köket." (Joakim)

Exteriöra val


Liggande träpanel ingår som standard och i övrigt väljer familjen ljusgrått tak, vita plåtdetaljer och grå dörr.

Huset är Svanenmärkt


Alla Movehomes husmodeller är Svanenmärkta och alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har noga granskats för att leva upp till Svanens krav. 

Perfekt villa för familjen


"Vi gillade det stora utrymmet i vinkelvillan, hela huset är verkligen anpassat för en barnfamilj. Dessutom är enplanshus mer lättskötta och det är skönt att slippa trappor." (Lisa)

Följ med på Lisa & Joakims husresa - steg för steg

Avsnitt #01 Bygg online

När Joakim hittade Bygg online kunde familjens resa mot ett nytt hem ta fart på allvar. Totalentreprenad var en nyckelfaktor när familjen valde Movehome som hustillverkare.

Läs mer

Avsnitt #03 Grävning & Grund

Nu påbörjas byggnationen av Joakim och Lisas hus! Marken grovplaneras och en betongplatta med ingjutna slingor för golvvärme blir grunden till deras hus.

Läs mer

Avsnitt #04 Husresning

Dagen har kommit då Joakim och Lisas hus ska monteras! Lastbilen från fabriken i Småland anländer och husresningen kan börja! Familjen finns på plats och iakttar det snabba bygget.

Läs mer

Avsnitt #05 Mellanväggar och isolering

Det invändiga arbetet på huset är nu i full gång och familjen är på plats. Det går fort och effektivt när snickarna och elektrikern arbetar. 

Läs mer

Avsnitt #06 Parkett och målning

Det invändiga arbetet i huset har pågått ett tag. Lisa & Joakim kikar in i villan och får bland annat se det vackra parkettgolvet i vitpigmenterad ask. Samtidigt jobbar målarna på för fullt.

Läs mer

Avsnitt #07 Kakel, klinker & kök

Nu rullar det sista arbetet på snabbt i huset. Vid familjens besök den här gången sätts de sista plattorna och både köket och badrummet ser nästan klara ut.

Läs mer

Avsnitt #08 Slutbesiktning

Äntligen är den stora dagen här, det är dags för familjen att få nycklarna till sitt nya hem! Genom en slutbesiktning kontrolleras att huset inte har några fel eller brister.

Läs mer

Avsnitt #09 Inflyttade

Lisa, Joakim och deras två döttrar har flyttat in i och stortrivs i sitt MOVE #104. Just nu pysslas det för fullt även utanför huset, där altan och trädgård börjar ta form.

Läs mer