Häng med när vi bygger MOVE #103


Nyfiken på hur det går till och ser ut när vi på Movehome bygger ditt hus med totalentreprenad? Här visar vi steg för steg vad som händer under byggnationen.

Häng med när vi bygger MOVE #103 ett smart 1-planshus med pulpettak och liggande träpanel. Ett rakt hus med entré på gaveln. Tuff exteriör med pulpettak. 124 kvm med ljus och öppen planlösning, där allrummet kan bli ytterligare ett sovrum.

Hur går markarbetet till? Se bilder från stommonteringen. Hur färdigställer vi huset på insidan? Och vad händer de sista veckorna innan inflyttning?

Del #01 Markarbeten

Movehome är noga med att ta reda på allt om marken huset ska byggas på. I det här fallet talade en så kallad geoteknisk undersökning tidigt om för oss att husets grund behöver radonsäkras. Marken där huset ska byggas täcks och kommunen kommer framöver att sätta ut huset i enlighet med bygglovet.

Läs mer om markarbeten

Del #02 Grundläggning

Nu har ett glatt gäng entreprenörer gjutit grunden till huset! Vem kan gissa att det faktiskt gick åt cirka 21 kubik betong? Vädret var bra för gjutning, cirka 11 grader och på eftermiddagen lite regn vilket är perfekt för betongen. Grunden är så kallad platta på mark som gjuts i en form byggd av 40 cm höga L-formade kantelement med 30 cm isolering under.

Läs mer om grundläggning

Del #03 Stommontering

Äntligen! Nu står huset på plats på grundplattan. Vädret var perfekt för montaget och lastbilen från Småland redo att lossas kl 07.00. Det blev nödvändigt att använda en omlastningsbil med mobilkran då den stora lastbilen inte hade möjlighet att köra ända fram. Mobilkranen styrs av chauffören och lyfter enkelt blocken på plats. Blocken säkras och sätts samman av byggteamet, lite som att bygga lego eller lägga ett stort pussel!

Läs mer om stommontering

Del #04 Mellanväggar & isolering

Efter att huset alla detaljer på utsidan gjorts klart har arbetet inne i huset tagit fart. Alla mellanväggar är resta och gipsskivorna är satta på ena sidan av dem. Elektrikern arbetar för fullt med de installationer som ska in i väggarna. När elektrikern är klar isoleras och stängs väggen med gipsskiva. Isoleringen i mellanväggarna bidrar till en fin ljudmiljö i huset. 

Läs mer här

Del #05 Invändig målning och parkettgolv

Invändig målning av väggar och tak i vitt börjar bli klart. Gipsunderlaget spacklas slätt innan färgen rollas på. Målaren har gjort alla stora ytor klara vid detta moment och återkommer senare för att slutföra jobbet. Listverk och karmar kommer färdigmålat och sätts på plats därefter. Även fönstersmygar monteras nu och limmas fast för snyggast resultat. 

Läs mer här

Del #06 Kök, kakel & klinker

Nu har bygget kommit ytterligare en bit på väg! Köksinredningen från Vedum är snart på plats och vi har valt lucka Karin sober antracitgrå kulör. Helkaklade badrum och klinker på golv både i hall och klädvård ingår som standard.

Läs mer om kök, kakel & klinker

Del #07 Slutspurt & slutbesiktning

När arbetet med kakel och klinker är klart monteras de sista detaljerna i huset. Två veckor innan slutbesiktning utförs en kontrollbesiktning av certifierade besiktningsmän från Gar-Bo Försäkring. De eventuella punkter som upptäcks på kontrollbesiktningen åtgärdas innan slutbesiktningen.

Läs mer här