Hållbar livsstil


En hållbar livsstil är en medveten livsstil. Att vara medveten om de miljöproblem och sociala orättvisor som råder i världen och därmed bidra till en bättre värld och en mer välmående planet. Det handlar om att vara medveten om vad vi lämnar efter oss till kommande generationer och använda rätt verktyg för förändring. Att varje individ kan bidra till en bättre värld är vi på Movehome övertygade om. Vår ambition är att erbjuda miljövänliga hus som i sig är ett steg på vägen mot en bättre värld. Vill även ge dig enkla verktyg för att du ska känna att du gör skillnad även efter att du fått nycklarna och flyttat in ditt nya hem. 

Konkreta hållbara tips

Även om du bygger ett nytt energieffektivt hus, kan du med enkla små grepp i vardagen ytterligare sänka dina energikostnader och minska miljöpåverkan. Kika gärna närmare på tipsen som sajten elskling.se samlat. Till exempel vad du kan tänka på i husets olika rum. Där kan du även jämföra och hitta det bästa elavtalet för ditt nya hem.

Vi vill även tipsa om att vara medveten när du köper nya möbler, prylar och rengöringsmedel. Vårt systervarumärke Trivselhus har i ett samarbete med inredningsbloggen Trendenser samlat alla tips i en fin broschyr. Hållbar inredning.

Våra kunder får tillgång till ett praktiskt digitalt verktyg, mobilappen MaintAid. I appen samlas underhållsåtgärder, bruksanvisningar och annan viktig information för varje unikt hus. En smart app som gör det enkelt att sköta om huset så att man undviker kostsam service och för tidiga utbyten.

Gör ditt Movehome till ett ännu grönare val med solcellerSolceller höjer värdet på ditt nya hus eftersom de sänker driftkostnaderna. Solceller är dessutom ett perfekt komplement till ditt Svanenmärkta hem, då miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad.

Världsnaturfondens Earth Hour går av stapeln sista lördagen i mars varje år. Ta tillfället i akt att bidra till en mer hållbar livsstil genom att släcka belysningen hemma, laga en klimatsmart middag eller varför inte samla familj och vänner för en myskväll framför brasan.

Testa hur stora växthusgasutsläpp din livsstil orsakar med hjälp av WWF:s och SEI:s klimatkalkylator.Genom att svara på frågor om boende, resande, matvanor och shopping får du koll på din miljöpåverkan och vad du kan göra för att minska den. 

Tillsammans gör vi skillnad!