Att välja väg

 

Vi tycker att det ska vara enkelt att bygga nytt. Och tryggt. Därför har vi förenklat det som går att förenkla och erbjuder er flera olika vägar till ert nya hem. För oss är det viktigt att ge er möjlighet att påverka ekonomin. Det gör ni genom de val som formar huset, men även genom att välja den entreprenadform som bäst motsvarar hur stort eget ansvar ni vill ta. Vi hjälper er gärna, oavsett vilken väg ni väljer!

MOVE eller HOME?

Vår vision är att erbjuda hem som passar er och ert liv. Men det ska inte vara krångligt. I Bygg online finns två olika sätt att forma hus, MOVE och HOME. Båda ger er ett hem av hög kvalitet till ett pris som tål att jämföras.

Husmodellerna MOVE har en bred palett av små och stora val, där ni själva påverkar detaljer för exteriör och interiör.

I vår unika process för husmodellerna HOME formar ni i stället ert hem i tre smidiga steg - en ännu enklare väg som sparar både tid och pengar för er.

HOME


HOME är husmodellerna som formas på rekordtid i Bygg online tack vare färdiga SET där våra kunders favoritval av ytskikt, utrustning och material ingår redan från start. Genom att dessa husmodeller är så smart utformade sparar ni både pengar och tid! Vi vågar därför lova att ni kan flytta in ännu snabbare när ni väljer HOME.

Ready, set, go!

1 Välj en husmodell. HOME är hus med smart utnyttjade kvadratmetrar. Dessutom lättplacerade på olika typer av tomter tack vare sin mindre byggnadsarea.

2 Välj exteriör och interiör i ert hus. Med färdiga SET och utvalda kulörer formar ni huset i er stil. Vi har fullutrustat huset men vi ger er även friheten att själva välja till detaljer som ger extra funktion i hemmet.

3 Välj vem som bygger. Vi visar totalentreprenadpriset i Bygg online.Ni har även möjlighet att köpa materialleverans och själva välja vem som ska genomföra byggnationen. Er säljare hjälper till att ta fram en offert för det alternativ som passar er bäst.

MOVE


MOVE är husmodeller som ger er större möjlighet att påverka detaljer för exteriör och interiör. Ett enkelt sätt att bygga hus med lagom många val, som våra kunder brukar säga! En fast husform och utvalda material gör att vi kan ge er mycket hus för pengarna.

I Bygg online visar vi priset för totalentreprenad, som innebär att Movehome tar fullt ansvar för husbyggnationen. Genom ett aktivt val kan ni dock välja andra entreprenadformer, vilket påverkar både priset och det ansvar ni själva tar för byggnationen. Er säljare hjälper till att ta fram en offert för det alternativ ni väljer.

Välj entreprenadform


Det ska vara enkelt att bygga hus, men det innebär också ett stort ansvar. Movehome erbjuder er att göra ett aktivt val av entreprenadform.

Entreprenadformen avgör hur ansvaret fördelas mellan parterna som är inblandade i byggnationen. Som kund hos Movehome väljer ni själva hur stort eget ansvar ni vill ta. Ni väljer om Movehome enbart ska leverera material eller en totalentreprenad. Ett aktivt val av entreprenadform ger er även möjlighet att påverka kostnadsnivån och möjliggör eget arbete om det passar er.

Ert val påverkas av flera faktorer, er egen kunskapsnivå, avtrycket i er plånbok och inte minst er tid för projektet. Oavsett vilken väg ni väljer guidar Movehome er genom hela processen. Genom våra säljare stöttar vi vid kontakter med myndigheter och entreprenörer.

Låt oss titta närmare på de olika entreprenadformer ni har att välja bland.

Totalentreprenad


Totalentreprenad innebär att ni skriver ett kontrakt där Movehome som hustillverkare åtar sig det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ert hus. Från att leverera material och utföra entreprenaden till att ta ansvar för samordning och arbetsmiljö.

För att ni lugnt ska kunna luta er tillbaka samordnas byggnationen av en byggledare från Movehome som sköter kontakten med entreprenörer och er under byggtiden. För att Movehome ska kunna ta ansvar för helheten är det endast entreprenörer som anlitats av oss som utför arbete och levererar material inom entreprenaden. Ansvaret Movehome tar för material och arbete hänger samman med de försäkringar som ingår i husmaterialsatsen för nybyggnation och färdigställande.

Att bygga med totalentreprenad kostar något mer än övriga entreprenadformer men frigör tid för er och garanterar ett fast pris, enligt kända förutsättningar och vad som avtalats om. Trygghet från start till mål, eller inflyttningsklart på riktigt som vi brukar säga. Det är endast när ni väljer total- entreprenad som ert hus blir Svanenmärkt, vilket gör gott för miljön och säkerställer en hållbar byggprocess.

Vill du veta mer om totalentreprenad kan du klicka här

Generalentreprenad


Generalentreprenad innebär att ni som kund skriver ett köpeavtal med Movehome och ett kontrakt med en generalentreprenör. I köpeavtalet med Movehome ingår en husmaterialsats och i kontraktet med general- entreprenören ingår hela entreprenaden. General- entreprenören ansvarar för samordningen av det arbete som övriga entreprenörer utför under byggnationen av ert hus. Ni bör dock vara medvetna om ert ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen. Movehome kan ge er för- slag på generalentreprenörer med vana av att bygga vår produkt. Även här finns möjlighet att påverka material och att utföra eget arbete enligt överenskommelse med generalentreprenören, men ni bör själva ta reda på hur det påverkar ert ansvar och försäkringar.

Generalentreprenad kostar lite extra men frigör er tid och skapar trygghet genom att ni enbart har två avtalsparter – Movehome och generalentreprenören.

Delad entreprenad


Delad entreprenad innebär att ni som kund skriver ett köpeavtal med Movehome som hustillverkare för leverans av husmaterialet. För utförande av entre- prenadarbetena skriver ni själva ett kontrakt med

respektive entreprenör för grund, bygg, el, VA, målning etc. Movehome kan rekommendera er ett urval av entreprenörer som har vana av att bygga vår produkt. Delad entreprenad erbjuder störst flexibilitet om ni vill utföra eget arbete eller har behov av material som inte kan levereras av Movehome.

Delad entreprenad är ofta ett ekonomiskt fördelaktigt val. Ert eget ansvar och anspråk på er tid är dock högt, då samordningen av entreprenörernas arbete vilar på er. Ni bör vara medvetna om ert ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen och vara insatta i hur försäkringar för nybyggnation och färdigställande påverkas av eget material och arbete.