Del #07 Slutspurt & slutbesiktning

Vi bygger MOVE #103

Nyfiken på hur det går till och ser ut när vi på Movehome bygger ditt hus med totalentreprenad? Häng med när vi bygger MOVE #103 ett smart 1-planshus med pulpettak och liggande träpanel. 124 kvm med öppen planlösning, där allrummet kan bli ytterligare ett sovrum.

 


När arbetet med kakel och klinker är klart monteras de sista detaljerna i huset. I badrum och wc/dusch monteras kommoder, speglar, wc-stolar, duschhörnor och blandare. I kök sätts vitvarorna, bänkskivor, diskho och blandare sätts på plats. Sen är det dags att ta av täckpappen som skyddat trägolvet de sista veckorna.

I Movehomes åtagande ingår en slutstädning av huset, fönster ska putsas, skåp torkas ur och hela huset ska städas. Två veckor innan slutbesiktning utförs en kontrollbesiktning av certifierade besiktningsmän från Gar-Bo Försäkring. Eventuella punkter som upptäcks på kontrollbesiktningen åtgärdas innan slutbesiktningen som är en högtids- och examensdag för alla inblandade parter. Sedan är det äntligen dags för inflyttning!