Del #03 Stommontering

Vi bygger MOVE #103

Nyfiken på hur det går till och ser ut när vi på Movehome bygger ditt hus med totalentreprenad? Häng med när vi bygger MOVE #103 ett smart 1-planshus med pulpettak och liggande träpanel. 124 kvm med öppen planlösning, där allrummet kan bli ytterligare ett sovrum.


Äntligen! Nu står huset på plats på grundplattan. Vädret var perfekt för montaget och lastbilen från Småland stod redo att lossas redan klockan 07.00. Det blev nödvändigt att använda en omlastningsbil med mobilkran då den stora lastbilen inte hade möjlighet att köra ända fram. Mobilkranen styrs av chauffören och lyfter enkelt blocken på plats.

Blocken säkras och sätts samman av byggteamet, lite som att bygga lego eller lägga ett stort pussel! Förutom väggblock och takstolar är det en hel del övrigt virke och material som lastas av för det fortsatta bygget. Alla väggblock och takstolar kom på plats och förankrades redan första dagen.

Andra dagen fortsatte byggteamet med yttertakets råspont och takpapp. Därefter byggdes takfoten och sen kunde taket kläs med ljusgrå betongtakpannor. Hängrännor och stuprör monterades för att leda bort regnvatten från taket. Knutbrädor kom på plats liksom de sista panelbrädorna som ger fasaden ett platsbyggt utseende – helt utan avdelande lodräta skarvar. Och visst ser huset nästan färdigt ut, i alla fall på utsidan!

Del #04 Mellanväggar & isolering

Efter att huset alla detaljer på utsidan gjorts klart har arbetet inne i huset tagit fart. Alla mellanväggar är resta och gipsskivorna är satta på ena sidan av dem. Elektrikern arbetar för fullt med de installationer som ska in i väggarna. När elektrikern är klar isoleras och stängs väggen med gipsskiva. Isoleringen i mellanväggarna bidrar till en fin ljudmiljö i huset. 

Läs mer här

Del #05 Invändig målning och parkettgolv

Invändig målning av väggar och tak i vitt börjar bli klart. Gipsunderlaget spacklas slätt innan färgen rollas på. Målaren har gjort alla stora ytor klara vid detta moment och återkommer senare för att slutföra jobbet. Listverk och karmar kommer färdigmålat och sätts på plats därefter. Även fönstersmygar monteras nu och limmas fast för snyggast resultat. 

Läs mer här

Del #06 Kök, kakel & klinker

Nu har bygget kommit ytterligare en bit på väg! Köksinredningen från Vedum är snart på plats och vi har valt lucka Karin sober antracitgrå kulör. Helkaklade badrum och klinker på golv både i hall och klädvård ingår som standard.

Läs mer om kök, kakel & klinker

Del #07 Slutspurt & slutbesiktning

När arbetet med kakel och klinker är klart monteras de sista detaljerna i huset. Två veckor innan slutbesiktning utförs en kontrollbesiktning av certifierade besiktningsmän från Gar-Bo Försäkring. De eventuella punkter som upptäcks på kontrollbesiktningen åtgärdas innan slutbesiktningen.

Läs mer här

Du formar huset. Som hustillverkare bygger vi det.

Vi gör det riktigt enkelt att bygga villa. Roligt dessutom. Med vårt smarta verktyg Bygg Online formar du ditt hus på bara några minuter. Dessutom får du priset direkt. När du är nöjd med ditt hus kontaktar du oss med ett klick, så sköter vi som hustillverkare resten. Vi tar nämligen fullt ansvar för både hustillverkning och byggnation. Sedan starten 2012 har vi byggt flera hundra hus på det här sättet. Tanken är fortfarande samma. Du har idéerna om hur du vill bo och leva. Vi har de smarta lösningarna och tar ansvaret för att förverkliga dem.

Starta Bygg online