Del #02 Grundläggning

Vi bygger MOVE #103

Nyfiken på hur det går till och ser ut när vi på Movehome bygger ditt hus med totalentreprenad? Häng med när vi bygger MOVE #103 ett smart 1-planshus med pulpettak och liggande träpanel. 124 kvm med öppen planlösning, där allrummet kan bli ytterligare ett sovrum.


Nu har ett glatt gäng entreprenörer gjutit grunden till huset! Vem kan gissa att det faktiskt gick åt cirka 21 kubik betong? Vädret var bra för gjutning, cirka 11 grader och på eftermiddagen lite regn vilket är perfekt för betongen.

Grunden är så kallad platta på mark som gjuts i en form byggd av 40 cm höga L-formade kantelement med 30 cm isolering under. Vi gjuter in slingor för vattenburen golvvärme i betongen. Även rör för vatten och avlopp gjuts in i plattan.

Som vi berättade i förra avsnittet behöver vi också radonsäkra grunden. Därför används extra mycket armeringsjärn för att motverka sprickbildning. Radonsäkringen görs även genom slang i singelbädden, tätade rörgenomföringar och en plastfilm mellan isoleringslagren.

Betongen ska nu härda för att kunna ta emot husleveransen om drygt 3 veckor.

Del #03 Stommontering

Äntligen! Nu står huset på plats på grundplattan. Vädret var perfekt för montaget och lastbilen från Småland redo att lossas kl 07.00. Det blev nödvändigt att använda en omlastningsbil med mobilkran då den stora lastbilen inte hade möjlighet att köra ända fram. Mobilkranen styrs av chauffören och lyfter enkelt blocken på plats. Blocken säkras och sätts samman av byggteamet, lite som att bygga lego eller lägga ett stort pussel!

Läs mer om stommontering

Del #04 Mellanväggar & isolering

Efter att huset alla detaljer på utsidan gjorts klart har arbetet inne i huset tagit fart. Alla mellanväggar är resta och gipsskivorna är satta på ena sidan av dem. Elektrikern arbetar för fullt med de installationer som ska in i väggarna. När elektrikern är klar isoleras och stängs väggen med gipsskiva. Isoleringen i mellanväggarna bidrar till en fin ljudmiljö i huset. 

Läs mer här

Del #05 Invändig målning och parkettgolv

Invändig målning av väggar och tak i vitt börjar bli klart. Gipsunderlaget spacklas slätt innan färgen rollas på. Målaren har gjort alla stora ytor klara vid detta moment och återkommer senare för att slutföra jobbet. Listverk och karmar kommer färdigmålat och sätts på plats därefter. Även fönstersmygar monteras nu och limmas fast för snyggast resultat. 

Läs mer här

Del #06 Kök, kakel & klinker

Nu har bygget kommit ytterligare en bit på väg! Köksinredningen från Vedum är snart på plats och vi har valt lucka Karin sober antracitgrå kulör. Helkaklade badrum och klinker på golv både i hall och klädvård ingår som standard.

Läs mer om kök, kakel & klinker

Del #07 Slutspurt & slutbesiktning

När arbetet med kakel och klinker är klart monteras de sista detaljerna i huset. Två veckor innan slutbesiktning utförs en kontrollbesiktning av certifierade besiktningsmän från Gar-Bo Försäkring. De eventuella punkter som upptäcks på kontrollbesiktningen åtgärdas innan slutbesiktningen.

Läs mer här

Du formar. Vi bygger.

Vi gör det riktigt enkelt att bygga hus. Roligt dessutom. Med vårt smarta verktyg Bygg Online formar du ditt hus på bara några minuter. Dessutom får du priset direkt. När du är nöjd med ditt hus kontaktar du oss med ett klick, så sköter vi som hustillverkare resten. Vi tar nämligen fullt ansvar för både hustillverkning och byggnation.

Starta bygg online