Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  9 tips för att inreda ett mysigt vardagsrum i ditt nya hus

  I ett Movehome finns alltid ett rymligt vardagsrum, ofta i öppen planlösning med kök och matplats. En plats att umgås med familj och vänner, titta på tv, läsa en bok eller bara vara. Alla är olika och vi vill förstås inreda våra hem på ett personligt sätt. Här kommer våra bästa tips på hur du inreder ett riktigt mysigt och inbjudande vardagsrum.

  1. Inred personligt.

  Låt vardagsrummet visa vem du är. Blanda nytt med gammalt och varva personliga saker med nyinköpta. Var inte rädd för att blanda olika material. Håll gärna koll på det som är trendigt just nu men våga satsa på inredning som du själv verkligen gillar – det håller bäst i längden.

  2. Våga använda färg

  Färg på väggarna lyfter fram möbler och dekorationer. Färg ger också en varm och mysig känsla. Tapeter finns i alla möjliga färger och mönster. Tänk på att inte välja en kulör bara för att den är snygg hemma hos någon annan. Hur färgen upplevs beror på många olika saker, husets placering och ljusinsläpp till exempel. Testmåla så att du hittar den färgkulör som passar dig och ditt vardagsrum bäst.

  3. Låt mattan ta plats

  En matta ger ett ombonat intryck och dämpar ljud. En enfärgad matta är bra om du har färgglada gardiner eller tapeter. På motsvarande sätt kan en mönstrad matta bli pricken över i om resten av inredningen är mer enhetlig. Och välj hellre en för stor matta än en för liten!

  4. Ställ soffan smart

  Om du ska köpa nya möbler till ditt hus så tänk efter så att du väljer en bra storlek på soffan som passar i just ditt vardagsrum. Och när du ska möblera – testa att ställa soffan, bordet och eventuella fåtöljer på lite olika sätt innan du bestämmer dig. Kanske är det inte den första ”givna” placeringen som blir bäst i ditt vardagsrum. Fundera över om TV:n måste få bästa platsen eller ens behövs i vardagsrummet – kanske passar den bättre i allrummet?

  5. Textiler förhöjer intrycket

  Kuddar, filtar och gardiner är ett enkelt sätt att skapa en personlig stil på vardagsrummet och lättare och billigare att förnya än möbler. Blanda gärna olika typer av material för att skapa kontrast.

  6. Personlig prägel på prylarna

  Tavlor och andra dekorationer gör att rummet känns personligt och ombonat. Fundera över vilka motiv som lyfter fram din stil. Gillar du det som är mest trendig just nu eller hittar du dina favoriter i second hand-butiken. Kanske skapar du helt enkelt favoritprylen på egen hand? Återigen, våga vara personlig!

  7. Belysningen

  Belysning är inte det lättaste att få till på ett bra sätt. Design och utseende är viktigt men fundera också över vilken typ av ljus som behövs för att skapa rätt känsla i rummet så att dina lampor inte bara blir snygga utan också har rätt funktion.

  8. Inred med växter

  Förhöj känslan i vardagsrummet med hjälp av växter. Kanske föredrar du växter med stora gröna blad eller blommande plantor. Eller en kombination av olika sorter. Oavsett din stil, tänk på att kolla upp vilka växter som behöver mycket sol, vilka som ska placeras längre från fönster och hur mycket skötsel de behöver. Växter kan vara dyra så passa på att be om ett skott eller en stickling av vänner som har en växt du gillar.

  9. Tänk långsiktigt

  Och sist men inte minst, välj hållbara material när du inreder. Movehome har, via systervarumärket Trivselhus, fått ta del av inredningsbloggens Trendensers bästa tips till dig som ska inreda ett nytt hem. Läs mer här!

  Fler inredningstips hittar du här!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!