Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Våra 5 bästa tips för att skapa den perfekta arbetsplatsen hemma

  Det kan vara svårt att klämma in en eller kanske till och med två, eller tre, arbetsplatser i den redan befintliga möbleringen hemma. Samtidigt är det viktigt att ha en plats där man kan samla de saker man behöver under en arbetsdag och där man kan jobba eller studera i lugn och ro utan att bli avbruten. Här kommer fem tips på hur du kan tänka när du inreder ett hemmakontor eller en arbetsplats i ditt hem.

  1. Se över möbleringen

  Tänk dig en porlande bäck istället för en rak väg. Våga placera möblera ut i rummet istället för endast längs väggarna. Är sovrummet det enda stället där du kan få in ett skrivbord så se till att det finns möjlighet att stänga in eller skärma av kontoret inför natten så att sovrummet får vara en plats för återhämtning och vila när det är dags att sova.

  2.   Naturligt ljus

  Placera gärna ditt skrivbord framför ett fönster eller alldeles intill för att få in så mycket naturligt ljus som möjligt. Det gör även att dina videomöten blir av bättre kvalitet eftersom du får ljuset på ditt ansikte istället för motljus som gör kan göra bilden mörk och trist.

  3. Dedikerad arbetsplats

  Det är bra att ha en plats som representerar ditt arbete som du kan ”gå till” även när du jobbar hemma. Gör det enkelt. En skiva och ett par bocka eller en regel är allt som behövs. Det behöver inte vara ett eget rum, en del av ett rum går alldeles utmärkt.

  hemmakontor movehome inreda arbetsplats

  Gör arbetsplatsen till en trevlig oas och ett ställe där du trivs att vara under arbetsdagen

  4. Gör det bekvämt

  Investera i en ordentlig arbetsstol som är skön att sitta i. Har du möjlighet att skaffa ett skrivbord som går att höja eller sänka så är det att föredra. Men det har även poppat upp en hel del hjälpmedel för hemmakontoret den senaste tiden för att kunna skapa möjlighet att stå upp och jobba även med ett fast skrivbord. Att variera arbetsställningen under dagen är det mest ergonomiska för din kropp.

  5. Dold förvaring

  Ta för vana att städa upp efter varje arbetsdag så att du kommer med ny energi ”till jobbet” nästa dag! Göm undan det som du inte behöver ha framme så att du kan koncentrera dig på jobbet utan att bli störd av att ha massa prylar runt omkring dig.

  Fler inredningstips hittar du här!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!