Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Återanvänd möbler och inredningsdetaljer

  Vi vill väl alla bo i ett hem som känns personligt och är inrett efter vår egen stil och smak? Samtidigt vill vi tänka på miljön och spara pengar till det allra viktigast. Ett sätt att både spara på miljön och plånboken är att återanvända möbler och inredningsdetaljer.

  Begagnade möbler

  Möbeljätten IKEA gör det numera lite lättare att förlänga livet på möbler genom att köpa tillbaka och sälja vidare begagnade möbler i sina varuhus. På deras hemsida kan man till exempel värdera sina gamla IKEA-möbler och få ett prisförslag direkt.

  Det finns förstås många andra ställen att hitta bra begagnade möbler och inredningsdetaljer. Second-handbutiker och organisationer som till exempel Röda korset, Erikshjälpen, Stadsmissionen och Myrorna finns på många orter i hela Sverige och säljer det mesta som behövs i ett hem. Här finns många fynd att göra och den som är lite händig kan ganska enkelt skapa ett hem helt i egen stil för en bråkdel av vad det skulle kosta att köpa nytt.

  Riktiga fynd kan man också göra på någon av alla de loppisar som finns i vårt avlånga land.

  Gör det själv

  På sociala medier finns också mängder av DIY-sidor (Do-It-Yourself=Gör-det-själv) där kluriga människor delar med sig av sina bästa tips för att återbruka möbler och inredning. Man blir förvånad över hur fint man kan göra i sitt hem med ganska små medel. Kanske har du också ärvt någon möbel eller servis från en äldre släkting? Och varför kasta ut älsklingssoffan om det bara är tyget som är slitet. Mycket går ju faktiskt att reparera om man bara tar sig tid.

  Ärva, reparera, köpa begagnat eller köpa nytt – vilken väg väljer du? Dela gärna dina bästa inredningstips under #mittmovehome

  Fler inredningstips hittar du här!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!