Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Hemma hos Elinor & Andy

  Elinor & Andy bor i charmiga 1,5-plansvillan MOVE #202! På en plats där Elinor växt upp har de format ett drömhus med gott om plats för sina älskade hundar och parets många andra hobbies som matlagning, musik och konst.

  Bra valmöjligheter till bra pris

  Elinor och Andy bor tillsammans med sina fyra hundar i ett MOVE #202 från Movehome! På en plats där Elinor växt upp och i ett hus med gott om plats för alla hobbies.

  Drömmen för paret var att flytta tillbaka till denna lugna oas på landet. När det ursprungliga huset, där Elinors mamma Inger bodde, brann ner valde Inger att bygga nytt på annan plats på ägorna. Det gjorde att Elinor och Andy fick chansen att bygga sitt eget hus, på exakt samma plats där barndomshemmet en gång låg.

  – Vi försöker alltid göra bra miljöval och jag är uppvuxen med egna odlingar, närproducerat och ekologiskt. Tillsammans med mamma åkte vi häst och vagn in till centrum för att handla under många år och det händer fortfarande att vi rider in till centrum eller Saltå Kvarn och beställer mat och sitter ute tillsammans med hästarna och äter. Och annars kör vi elhybridbil, berättar Elinor.

  bygga-hus-1,5-planshus-move-202-movehome

  Vår säljare hjälpte oss att hitta rätt husmodell

  Bra valmöjligheter till bra pris

  Elinor och Andy är väldigt nöjda med materialvalen i huset. Helkaklade badrum, trägolv och inte minst platta på mark med härlig golvvärme. De stora fönsterdörrarna som går ända ner till golvet är också uppskattade, inte minst av hundarna som gillar att kunna titta ut.

  – Och detta till ett väldigt bra pris också. Bygg online gjorde det lätt att överblicka både priser och valmöjligheter, summerar Andy.

  Valet av husmodell var lite knepigare, men tack vare flera visningar i olika hus föll paret till sist för 1,5-plansvillan MOVE #202.

  – Vår säljare hjälpte oss att hitta rätt bland alla husmodeller och svarade på våra frågor under husresan vilket kändes väldigt tryggt. Vi älskar den öppna planlösningen i vinkel med ryggåstak och stora fönster mot ängarna. Vi har fin utsikt från fönstren i sovrummet och på kvällarna kan vi ligga i sängen och titta på månen och stjärnorna, säger Elinor.

  bygga-hus-1,5-planshus-move-202-movehome

  Vi älskar den öppna planlösningen i vinkel med ryggåstak och stora fönster mot ängarna

  bygga-hus-1,5-planshus-move-202-movehome

  Vi har fin utsikt från fönstren i sovrummet och på kvällarna kan vi ligga i sängen och titta på månen och stjärnorna

  Hållbar livsstil

  Den öppna planlösningen gör köket extra trevligt då man kan ha kontakt även med de som inte deltar i matlagningen, menar Elinor, som särskilt uppskattar ugnen för att grilla grönsaker.

  – Vi är vegetarianer så det blir mycket grönsaker och olika grytor. Ugnen gör grönsakerna så saftiga och goda. Vi brukar köpa in lådor med ekologiska grönsaker och potatis från Biodynamiska produkter, liksom bröd och torrvaror från Saltå kvarn.

  Plats för både människor, djur och hobbies

  Både Elinor och Andy är intresserade av att måla tavlor och tanken är att ett av rummen ska bli en ateljé. Andys stora intresse är annars musiken.

  – Jag har alltid drömt om ett stort musikrum där jag kan skapa min musik, och det har visat sig att huset har otroligt bra akustik, berättar Andy som både komponerar, spelar piano och sjunger.

  Utöver hundarna Tequila, Leia, Alva och Wilbert av rasen chihuahua brinner Elinor för sina hästar. Tillsammans med sin mamma föder hon upp islandshästar på gården och just nu finns 13 hästar i stallet och hagarna utanför huset. Saevar frá Eikarbrekku är 13 år och har tävlat framgångsrikt ihop med Elinor i femgång och tölt och bland annat varit i final på SM.

  – Vi är jättenöjda med vårt hus och har känt oss trygga genom hela resan. Allt har flutit på smidigt och problemfritt och vi har känt oss välkomna att följa bygget hela tiden, avslutar Elinor.

  Bygg huset online
  bygga-hus-1,5-planshus-move-202-movehome
  Kika in hos fler familjer

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!