Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Hemma hos Annika & Kristoffer

  För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. Familjen valde MOVE #105 och tycker att det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt.

  Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen

  För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång.

  – Det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt, säger Annica.

  Annica Andersson och Kristoffer Arnberg bodde i ett radhus i Karlstad med barnen Lilly och Olivia och hela familjen trivdes utmärkt. Tanken på att skaffa sig ett lite större boende, och inte minst en större trädgård, fanns i bakhuvudet, men projektet tog aldrig riktigt fart.

  – Vi tittade på några äldre hus men de var inte planerade som vi ville och stack dessutom iväg i pris, så vi de var varken värda jobbet eller kostnaden. Eftersom vi gillade vårt radhus var allt tvunget att vara klockrent om vi skulle flytta, säger Kristoffer.

  Inspiration och stöd

  När familjen hörde talas om planerna för det nya området Kartberget utmed Klarälven och pratade med en bekant som börjat bygga där väcktes tankarna på att bygga ett nytt hus. De var lite fundersamma över om det skulle kräva för mycket tid och kunskap, men blev lugnade när de kom i kontakt med Movehome.

  – För oss var det perfekt att först bygga online och få massa inspiration och information den vägen, och sedan få hjälp och stöd av Movehome här i Karlstad. Dessutom insåg vi snabbt att vi kunde få ett nytt hus till samma pris som ett gammalt och dessutom ha kontroll över kostnaderna, säger Kristoffer.

  Separat del för barnen

  När Annica och Kristoffer började bygga sitt hus med Movehomes verktyg Bygg online ville de hitta en husmodell med föräldradel och barndel. De fastnade för MOVE #105 där de vuxna har ett sovrum med klädkammare och eget badrum. I barndelen finns tre rymliga sovrum och allrum. Och mittemellan finns köket med stor matplats för både familj och vänner.

  – Där vi bodde tidigare var det lekstuga i hela huset, på det här sättet blir det lugnare både för barnen och för oss. Och när Lily och Olivia blir tonåringar kommer de säkert uppskatta ännu mer att ha en egen del av huset där de kan hänga med kompisar, säger Annica.

  Hon säger också att det var skönt med all hjälp de fick från Movehome och att någon redan tänkt igenom både helhet och detaljer i huset.

  bygga-hus-inspiration-move-105-movehome

  Vi kunde göra precis lagom många egna val för att huset ska vara personligt och verkligen kännas som vårt eget unika hus.

  Kök och klädvård

  – Vi kunde göra precis lagom många egna val för att huset ska vara personligt och verkligen kännas som vårt eget unika hus, säger hon.

  När vi pratar med familjen har det gått ett drygt år sedan de flyttade in i huset. Kristoffer säger att han gillar allt med sitt nya hem. Om han måste framhålla något så är det köket som är öppet mot matplats och vardagsrum. Annica i sin tur nämner gärna groventrén med tvättstuga som gör att numera slipper ha tvätten i badrummet.

  Trädgård och uterum

  De är också glada över att de anlitade en trädgårdsplanerare som kom med förslag på hur de skulle anlägga trädgården. Kristoffer erkänner att han var lite skeptisk från början.

  – Jag tyckte att vi kunde lagt de pengarna på andra saker, men nu i efterhand är jag glad att vi fick hjälp. Barnen älskar att vara ute och har till exempel fått en egen liten odling att ta hand om. Nu har vi fått en struktur på tomten som vi kan utveckla vidare som vi vill, säger han.

  De är också nöjda med att de passade på att söka bygglov för ett uterum när de ändå sökte för huset. På det sättet sparade de både tid och pengar. Några andra reflektioner? Kristoffer skrattar till.

  – Nja, jag kan väl säga att vi inte är några hantverkare direkt, men med Movehome funkar det att bygga eget hus ändå. Nu känner vi att vi kan bo här i många år utan att behöva oroa oss över något. Det ger en skön sinnesro.

  Bygg huset online
  bygga-hus-enplanshus-move-105-movehome

  Vi insåg snabbt att vi kunde få ett nytt hus till samma pris som ett gammalt och dessutom ha kontroll över kostnaderna

  Kika in hos fler familjer!

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!