Inspiration för ditt Movehome


För att ge dig inspiration att forma ditt nya hem har vi samlat bilder, filmer och tips. Kolla in bilder från våra olika husmodeller och hur de ser ut när de är färdiga. Hälsa på hemma hos familjer som redan byggt ett Movehome och lyssna på hur de har tänkt och gjort. Och få tips om livet hemma.

Välkommen in i det 300:e Svanenmärkta huset!

Elinor och Andy bor tillsammans med sina fyra hundar i det 300:e Svanenmärkta huset från Movehome! På en plats där Elinor växt upp och i ett hus med gott om plats för alla hobbies.

Drömmen för paret var att flytta tillbaka till denna lugna oas på landet. När det ursprungliga huset, där Elinors mamma Inger bodde, brann ner valde Inger att bygga nytt på annan plats på ägorna. Det gjorde att Elinor och Andy fick chansen att bygga sitt eget hus, på exakt samma plats där barndomshemmet en gång låg. 

Att Svanenmärkningen garanterar att alla material är fria från hälsofarliga kemikalier var en viktig del i parets val av husleverantör då de är mycket måna om miljön.

-       Det känns jättebra att ha byggt på ett miljövänligt sätt och skönt att veta att vi bor i ett sunt hem. Vi försöker alltid göra bra miljöval och jag är uppvuxen med egna odlingar, närproducerat och ekologiskt. Tillsammans med mamma åkte vi häst och vagn in till centrum för att handla under många år och det händer fortfarande att vi rider in till centrum eller Saltå Kvarn och beställer mat och sitter ute tillsammans med hästarna och äter. Och annars kör vi elhybridbil, berättar Elinor.

Vår säljare hjälpte oss att hitta rätt husmodell

Bra valmöjligheter till bra pris

Elinor och Andy är väldigt nöjda med materialvalen i huset. Helkaklade badrum, trägolv, dubbla skivor i väggarna och inte minst platta på mark med härlig golvvärme. De stora fönsterdörrarna som går ända ner till golvet är också uppskattade, inte minst av hundarna som gillar att kunna titta ut.

- Och detta till ett väldigt bra pris också. Bygg online gjorde det lätt att överblicka både priser och valmöjligheter, summerar Andy.

Valet av husmodell var lite knepigare, men tack vare flera visningar i olika hus föll paret till sist för 1,5-plansvillan MOVE #202.

- Vår säljare hjälpte oss att hitta rätt bland alla husmodeller och svarade på våra frågor under husresan vilket kändes väldigt tryggt. Vi älskar den öppna planlösningen i vinkel med ryggåstak och stora fönster mot ängarna. Vi har fin utsikt från fönstren i sovrummet och på kvällarna kan vi ligga i sängen och titta på månen och stjärnorna, säger Elinor.

Hållbar livsstil

Den öppna planlösningen gör köket extra trevligt då man kan ha kontakt även med de som inte deltar i matlagningen, menar Elinor, som särskilt uppskattar ugnen för att grilla grönsaker.

- Vi är vegetarianer så det blir mycket grönsaker och olika grytor. Ugnen gör grönsakerna så saftiga och goda. Vi brukar köpa in lådor med ekologiska grönsaker och potatis från Biodynamiska produkter, liksom bröd och torrvaror från Saltå kvarn. 

Både Elinor och Andy är intresserade av att måla tavlor och tanken är att ett av rummen ska bli en ateljé. Andys stora intresse är annars musiken.

- Jag har alltid drömt om ett stort musikrum där jag kan skapa min musik, och det har visat sig att huset har otroligt bra akustik, berättar Andy som både komponerar, spelar piano och sjunger.

Utöver hundarna Tequila, Leia, Alva och Wilbert av rasen chihuahua brinner Elinor för sina hästar. Tillsammans med sin mamma föder hon upp islandshästar på gården och just nu finns 13 hästar i stallet och hagarna utanför huset. Saevar frá Eikarbrekku är 13 år och har tävlat framgångsrikt ihop med Elinor i femgång och tölt och bland annat varit i final på SM.

- Vi är jättenöjda med vårt hus och har känt oss trygga genom hela resan. Allt har flutit på smidigt och problemfritt och vi har känt oss välkomna att följa bygget hela tiden, avslutar Elinor.

Kika in hos fler familjer

200:e Svanenmärkta huset

Björn och Chris bor i det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome! Med bara fem minuters promenad till havet i Strömstad har de format sitt unika hem, fyllt av personliga detaljer.

Läs mer

Charmigt och nytt på samma gång

Amanda och Dennis tröttnade på att renovera och bestämde sig för att bygga nytt. De hörde radioreklam om Movehome och fastnade för vinkelhuset MOVE #202. Familjen är själva förvånade över hur enkelt allt löpte på när de byggde sitt 1,5-planshus.

Läs mer

Bekymmersfritt byggande och boende

Möjligheten att bygga på webben och få pris direkt gjorde att Elisabeth och Rickard Krøtø valde Movehome. Och designen, planlösningen och funktionerna gör att de nu stormtrivs i sitt nya hus, tvåplansvillan MOVE #303.

Läs mer

Äntligen eget hus!

Efter att ha letat hus i nästan tre år tröttnade Sofia Eklund och Martin Ellboj och bestämde sig för att bygga nytt. Enkelheten, tryggheten och möjligheten att bygga själv på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och 1,5-plansvillan MOVE #204.

Läs mer

Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen!

För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. Familjen valde MOVE #105 och tycker att det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt.

Läs mer

Enkelt är bara förnamnet!

När Pernilla von der Geest och Hampus Gustavsson väntade sitt tredje barn blev radhuset för trångt. Det smarta verktyget Bygg online som gör det enkelt att bygga sitt hus på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och husmodellen MOVE #106.

Läs mer