Äntligen eget hus


Efter att ha letat hus i nästan tre år tröttnade Sofia Eklund och Martin Ellboj och bestämde sig för att bygga nytt. Enkelheten, tryggheten och möjligheten att bygga själv på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome.

De började längta efter eget hus, även om Martin faktiskt erkänner att han var orolig för att det skulle medföra lite för mycket jobb. De ville bo söder om Stockholm, men hittade inte det hus de ville ha, trots mycket letande.

 – Till sist dök det upp en äldre villa som vi gillade och mentalt hade vi nog redan flyttat in, men så visade det sig att huset var angripet av mögel och då hoppade vi förstås av. Det var då vi bestämde oss för att bygga nytt, för att vara säkra på att få det hus vi vill ha, berättar Martin.

Enkelt att bygga på webben - pris direkt


I det tidigare fritidshusområdet Länna i Huddinge kommun hittade de en solig, uppvuxen hörntomt med bland annat äppleträd som gick att bevara.

– Jag visste att jag ville ha ett rejält kök i anslutning till tvättstugan och med utgång till trädgården. Och Martin var noga med att vi skulle ha ett stort badrum och kamin, säger Sofia.

När de började leta hus föll de snabbt för Movehome.

 – Jag tycker det är ett helt suveränt sätt att bygga hus på. Du kan göra massor själv på webben och testa olika lösningar, det är enkelt och informativt och du får direkt reda på vad det kostar, säger Martin.

Han fortsätter:

– Personligen tycker jag att det är väldigt bra att det finns några tydliga, utvalda alternativ att välja mellan när man bygger. Vi har inte tid, ork och tålamod att sätta oss in i alla olika möjligheter som finns, utan uppskattade att få den vägledningen som Movehome ger.

Det som fick oss att fastna var att bygga huset på nätet, och att få ett pris som stämde rakt upp och ner.

Ett hus för barnen att växa i


Den husmodell Sofia och Martin valt heter MOVE #204. Det var bland annat den härliga öppningen som huset har mellan första och andra våningen som låg bakom beslutet. Men också att det är ett hus som de kan bo i många år – och som dottern Rio och sonen Sandor kan växa i. Därför valde de också att inreda andra våningen direkt, något som man annars kan avvakta med.

– Vi ville tänka långsiktigt när vi byggde hus, det tror jag att vi tjänar på i längden. Tillval som exempelvis kamin går det att leva utan, men vi tycker att det höjer värdet på huset både för oss och om vi skulle vilja sälja någon gång i framtiden, säger Sofia.

Det sättet att tänka gjorde också att de efter slutbesiktningen gjort vissa tillägg som ligger utanför Movehome-konceptet, bland annat en platsbyggd garderob och extra belysning utomhus.

 Martin är själv hantverkare och kan inte låta bli att vara imponerad av hur enkel processen varit och hur väl alla tider hållits.

– Vi kunde till och med flytta in tidigare än vad den första tidsplanen angav. Nu när vi äntligen har vårt eget hus kan jag säga att det var tur i oturen att det gick som det gick med den där första villan!


Ett helt suveränt sätt att bygga hus på, vi uppskattade den vägledning Movehome ger.

Sofias önskan


"Jag visste att jag ville ha ett rejält kök i anslutning till tvättstugan och med utgång till trädgården." (Sofia Eklund)

Kamin som tillval


"Tillval som kamin går att leva utan, men vi tycker att det höjer värdet på huset både för oss och om vi skulle vilja sälja någon gång i framtiden." (Sofia Eklund)

Sovrum


På entréplanet finns två sovrum. Väljer man att inreda vindsplanet får man ytterligare tre sovrum.

Klädvård


MOVE #204 har rejäla utrymmen för klädvård - dessutom med praktisk utgång till trädgården.

Öppen planlösning


Den öppna planlösningen mellan vardagsrum, kök och matplats och vindsplan ger huset en härlig rymd.

Fönster på önskad plats


MOVE #204 har många fönster, bland annat över diskbänken i köket - precis som Sofia önskade sig.

Val av husmodell


Det var bland annat den härliga öppningen som huset har mellan våningarna som gjorde att Sofia och Martin valde husmodell MOVE #204.

Ett hem att växa i


Familjen valde att inreda andra våningen direkt, bland annat för att ge barnen rymliga sovrum.

Rejäla badrum


Husmodellen MOVE #204 har två rejäla badrum, ett på varje plan.

Kika in hos fler familjer

300:e Svanenmärkta huset

Elinor & Andy bor i det 300:e Svanenmärkta huset från Movehome! På en plats där Elinor växt upp har de format ett miljösmart hus med gott om plats för husdjur och hobbies.

Läs mer

200:e Svanenmärkta huset

Björn och Chris bor i det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome! Med bara fem minuters promenad till havet i Strömstad har de format sitt unika hem, fyllt av personliga detaljer.

Läs mer

Charmigt och nytt på samma gång

Amanda och Dennis tröttnade på att renovera och bestämde sig för att bygga nytt. De hörde radioreklam om Movehome och fastnade för vinkelhuset MOVE #202. Familjen är själva förvånade över hur enkelt allt löpte på när de byggde sitt 1,5-planshus.

Läs mer

Bekymmersfritt byggande och boende

Möjligheten att bygga på webben och få pris direkt gjorde att Elisabeth och Rickard Krøtø valde Movehome. Och designen, planlösningen och funktionerna gör att de nu stormtrivs i sitt nya hus, tvåplansvillan MOVE #303.

Läs mer

Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen!

För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. Familjen valde MOVE #105 och tycker att det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt.

Läs mer

Enkelt är bara förnamnet!

När Pernilla von der Geest och Hampus Gustavsson väntade sitt tredje barn blev radhuset för trångt. Det smarta verktyget Bygg online som gör det enkelt att bygga sitt hus på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och husmodellen MOVE #106.

Läs mer