Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online

  Varför är det bättre att bygga nytt hus än att köpa begagnat?

  Det finns många anledningar att bygga nytt hus i stället för att köpa ett begagnat hus. Här listar vi några av de viktigaste fördelarna!

  Du vet vad du får

  När du bygger nytt hus är det du som bestämmer. Du väljer tomt, du väljer hus, du väljer tidpunkt. Istället för att vänta på ett hus som du tycker om eventuellt ska bli till salu, och sedan försöka köpa det i en ofta osäker och kostsam budgivning. Väljer du att bygga nytt vet du vad du får från det ögonblick du bestämt dig. Och har kontroll på hela processen.

  Du får det som du vill

  Föredrar du att bo som någon annan eller som dig själv? När du bygger nytt hus får du det som du vill ha det. En stil du trivs med, en planlösning som passar dig, ett liv som är ditt eget. Du väljer hur ditt hem ska se ut redan från början och slipper flytta in ett hus som formats av någon annan. Alternativt slipper lägga ner massor av tid och pengar på att bygga om.

  Du vet vad det kostar

  När du bygger nytt hus riskerar du aldrig att drabbas av oväntade eller oplanerade kostnader. Vi går alltid igenom ert husköp i detalj så inga överraskningar väntar. Enklast och effektivast blir processen med totalentreprenad som innebär att vi tar ansvar för hela processen. Skulle mot förmodan något fel uppstå har vi en 10-årig byggfelsförsäkring. Kort sagt, du vet vad du betalar och får det du betalar för. Och med vårt Bygg online-verktyg får du dessutom pris direkt.

  Du får låga driftskostnader

  De senaste årens utveckling på energiområdet är imponerande. När det gäller driftskostnader kan du kallt räkna med att spara tusenlappar varje år på att bygga ett nytt hus, jämfört med ett begagnat.

  År utan renovering & reparation

  Begagnade hus kräver alltid underhåll, hur välbehållna de än ser ut. Punkt slut. Ett nytt hus från Movehome är fritt från renovering och reparationer, förutom normal skötsel och omvårdnad, i cirka 10-15 år. Du kan själva föreställa dig vad det innebär i tid och pengar, som du kan använda till roligare saker än att lägga om tak eller byta rör. För att inte tala om den sinnesro det innebär att veta att allt är helt och fungerar som det ska i ditt hem.

  Bättre att äga än att hyra

  Statistiska centralbyråns kartläggning av hushållens boendekostnader visar att det skiljer ett par tusen kronor till ägandets fördel, för en bostad med 4 rum och kök. Förklaringen till att hyresrätter är dyrare än ägda bostäder är framför allt att beskattningen skiljer sig åt.

  Amorteringsfritt bolån

  Nordea erbjuder Movehomes kunder professionell rådgivning och hög tillgänglighet med bland annat digitala möten. Just nu finns det också möjlighet att bygga hus helt utan amortering i upp till 5 år, oavsett belåningsgrad. För information om bolån, kontakta Nordea på www.nordea.se.

  Du slipper fastighetsskatt

  Du som bygger nytt hus betalar ingen fastighetsavgift de första 15 åren. Det innebär en besparing på cirka 100 000 kronor.

  Forma huset enkelt i Bygg online

  Kliv in i ditt nya hus och känn dig som hemma! I Bygg online visar vi priser direkt och när du format klart huset klickar du på knappen ”Utforska interiören”. Där kan du genom att klicka på olika hotspots kika runt i huset i 360ᐤ. Låt rundvandringen i Bygg online engagera hela familjen!

  Starta Bygg online
  Kanske är du också intresserad av

  Låt oss berätta mer om möjligheterna med Movehome

  Skriv din fråga och fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

  Välj byggkommun

  Behöver du hjälp?

  Vi guidar dig!