Bekymmersfritt byggande och boende


Möjligheten att bygga på webben och få pris direkt gjorde att Elisabeth och Rickard Krøtø valde Movehome. Och designen, planlösningen och funktionerna gör att de nu stormtrivs i sitt nya hus, ett klassiskt 2-planshus av modell MOVE #303.

 – I stället för att lägga massa tid och kraft på att renovera ett gammalt hus kan vi fokusera på sådant vi tycker är viktigt, säger Rickard.

 

 

 

 

 

Bygg på nätet  - få pris direkt


När Elisabeth och Rickard Krøtø började leta hus insåg de snabbt att gamla hus känns lite – ja, gamla. Att renovera och göra i ordning före inflyttning är en sak, men ett gammalt hus är ett ständigt pågående projekt som egentligen aldrig blir klart.

– Vi tyckte att det blev både dyrt och krångligt med ett gammalt hus, men också att de hus vi var och tittade på var otidsenligt planerade. De speglade helt enkelt inte det sätt som vi lever på i dag, säger Rickard.

När Rickard och Elisabeth började letade hus bodde de i en lägenhet utanför Stockholm. De visste att de ville vara kvar i närområdet. Efter en tid hittade de en tomt och mer eller mindre snubblade över Movehome.

– Jag såg en artikel i en tidning och blev nyfiken. Vi gick in på webben och testade Bygg online. På några minuter hade vi byggt ett hus som vi gillade och dessutom fått pris direkt. Svårare än så var det inte, säger Elisabeth.

Rätt valmöjligheter


Nästa steg var att ta med Movehomes säljare ut till tomten för att bland annat få hjälp med att placera huset på bästa sätt. Husmodellen är ett MOVE #303 med vardagsrum på båda våningarna och två lika stora och bra sovrum till barnen Martine och Max Leo.

– Sedan är det också suveränt med den separata groventrén när man som vi har två småbarn som ofta kommer in leriga, säger Rickard.

En av de saker som fick Elisabeth och Rickard att bestämma sig för Movehome var att de valmöjligheter som erbjuds var precis sådana som de ville ha och behöver, både interiört och exteriört.

– Vi funderade lite på om vi skulle vilja göra fler egna val, men vi kom snabbt fram till att det är suveränt att någon redan tänkt, valt och planerat. Det var flera saker som vi aldrig hade kommit på själva som redan fanns med på ritningarna, säger Rickard.

Hans och Elisabeths råd till andra är att undvika att drunkna i detaljer vid ett husbygge och istället koncentrera sig på de stora frågorna, till exempel om man gillar hustypen, planlösningen och funktionerna.

– Det viktigaste för oss var att Movehome har bra kvalitet och lagom många valmöjligheter. Jag tror inte att vi hade blivit gladare om det funnits tusen olika kakelplattor att välja mellan. Tvärtom var det faktiskt ganska skönt att slippa just det biten, säger Elisabeth.

Vi kom snabbt fram till att det är suveränt att någon redan tänkt, valt och planerat.

Hösten 2015 flyttade familjen Krøtø in i sitt nya hus. Exakt som det var sagt och planerat.

Bygger gärna med Movehome igen


Hösten 2015 flyttade familjen Krøtø in sitt nya hus. Exakt som det var sagt och planerat. Rickard berättar att vännerna tog det utsatta inflyttningsdatumet med en nypa salt och hänvisade till att byggen alltid drar ut på tiden.

– Det är möjligt att det är så, men med Movehome har allt fungerat. Vi har fått det precis som vi ville. En bekymmerslös byggprocess och ett bekymmerslöst boende. Sedan är det också skönt att veta att allt är byggt enligt den senaste kunskapen och tekniken för till exempel effektiva energilösningar, säger Rickard.

Familjen gillar allt med sitt nya hus. Ska de ändå lyfta fram något särskilt är det att kök och vardagsrum hänger ihop, så att alla kan vara tillsammans även när det står matlagning på schemat. Barnen sitter då gärna framför den tända brasan, något som de upptäckt kan vara minst lika roligt som annan underhållning.

Rickard sammanfattar:

– Nu ska vi bo in oss här ordentligt, men vi skulle inte tveka att bygga ett hus till med Movehome, så enkelt är det!

Nu ska vi bo in oss här ordentligt, men vi skulle inte tveka att bygga ett hus till med Movehome, så enkelt är det!

Separat groventré


"Det är suveränt med den separata groventrén när man som vi har småbarn." (Rickard Krøtø)

Sammanhängande kök och vardagsrum


Familjen gillar verkligen att kök och vardagsrum hänger ihop, så att alla kan vara tillsammans även när det står matlagning på schemat.

Barnens favoritplats


Barnen sitter gärna framför den tända brasan, något de upptäckt kan vara minst lika roligt som annan underhållning.

Vackra golv


Som standard ingår ekparkett men familjen valde golv i vitlaserad ask som tillval.

Ljust och vackert


"Vardagsrummet är fantastiskt fint med alla fönster och det fina ljusinsläppet man får på morgonen när man står där med sin kaffekopp" (Elisabeth Krøtø)

Klädvård


Alla behöver bra förvaring. I MOVE #303 finns en klädkammare i direkt anslutning till klädvården.

Välkommen!


MOVE #303 har en stor entré med plats för möbler och förvaring vid trappan.

Rymliga barnrum


Familjen valde MOVE #303 med två lika stora och bra sovrum till de bägge barnen.

Umgås på båda våningarna


Husmodellen MOVE #303 har vardagsrum på båda våningarna.

Stort badrum


På övervåningen finns ett generöst badrum med plats för både badkar och duschhörna som tillval.

Rymliga barnrum


Familjen valde MOVE #303 med två lika stora och bra sovrum till de bägge barnen.

När man får besök


Familjen Krøtø har valt att göra om ett av sovrummen på övervåningen till gästrum.

Kika in hos fler familjer

300:e Svanenmärkta huset

Elinor & Andy bor i det 300:e Svanenmärkta huset från Movehome! På en plats där Elinor växt upp har de format ett miljösmart hus med gott om plats för husdjur och hobbies.

Läs mer

200:e Svanenmärkta huset

Björn och Chris bor i det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome! Med bara fem minuters promenad till havet i Strömstad har de format sitt unika hem, fyllt av personliga detaljer.

Läs mer

Charmigt och nytt på samma gång

Amanda och Dennis tröttnade på att renovera och bestämde sig för att bygga nytt. De hörde radioreklam om Movehome och fastnade för vinkelhuset MOVE #202. Familjen är själva förvånade över hur enkelt allt löpte på när de byggde sitt 1,5-planshus.

Läs mer

Äntligen eget hus!

Efter att ha letat hus i nästan tre år tröttnade Sofia Eklund och Martin Ellboj och bestämde sig för att bygga nytt. Enkelheten, tryggheten och möjligheten att bygga själv på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och 1,5-plansvillan MOVE #204.

Läs mer

Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen!

För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. Familjen valde MOVE #105 och tycker att det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt.

Läs mer

Enkelt är bara förnamnet!

När Pernilla von der Geest och Hampus Gustavsson väntade sitt tredje barn blev radhuset för trångt. Det smarta verktyget Bygg online som gör det enkelt att bygga sitt hus på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och husmodellen MOVE #106.

Läs mer