Inspiration för ditt Movehome


För att ge dig inspiration att forma ditt nya hem har vi samlat bilder, filmer och tips. Kolla in bilder från våra olika husmodeller och hur de ser ut när de är färdiga. Hälsa på hemma hos familjer som redan byggt ett Movehome och lyssna på hur de har tänkt och gjort. Och få tips om livet hemma.

200:e Svanenmärkta huset

Björn och Chris bor i det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome! Med bara fem minuters promenad till havet i Strömstad har de format sitt unika hem, fyllt av personliga detaljer.

Paret som i veckorna har sin bas i en lägenhet i Oslo har hittat ett andra hem i Strömstad. Efter att ha haft ett par olika boende i Sverige hittade de en tomt i rätt prisklass, bara en kort promenad från havet. Efter att ha undersökt ett 10-tal husleverantörer föll de ganska snabbt för Movehome.

- Bygg online var fantastiskt, där fanns alla priser och val lätt tillgängliga. Att vi dessutom skulle få ett Svanenmärkt hus byggt med trygg totalentreprenad avgjorde saken, säger Björn.

Att Svanenmärkningen garanterar att alla material är fria från hälsofarliga kemikalier blev extra viktigt, inte bara för att paret är måna om vår miljö.

- Jag är allergisk mot ämnen som finns i vissa typer av färg och lim, så den garant för en giftfri innemiljö som Svanenmärkningen innebär var mycket viktig för oss vid val av husleverantör, berättar Björn.

Svanenmärkningen viktig när vi valde husleverantör

Grönt engagemang


Husmodellen MOVE #104 föll de för direkt. Ett litet hus men ändå med stora sällskapsutrymmen och flera små rum som används som kontor, gästrum och för hobbies. Sedan Björn gick i pension har den drivved han samlat längs stranden i närområdet utvecklats till en hobby.

- Drivveden blir till allt möjligt, från lampfötter och speglar till dekoration över fönster istället för gardiner, berättar Björn som även målar tavlor i akryl.

Att ta tillvara på det som andra slänger är viktigt för Björn och Chris, som gärna köper prylar på loppis. Dessutom diskar och återanvänder de plastförpackningar och plastpåsar. Och vid promenaderna med hunden Baltus är det självklart att plocka upp det skräp som andra kastat, eller som flutit i land på stranden. De gillar att miljöengagemanget numera är stort, särskilt hos unga människor. Ekologisk mat har också blivit rimligare i pris, vilket gör den tillgänglig för fler.

Trivsamt & personligt


Björn och Chris är väldigt nöjda med materialvalen i huset. Deras erfarenhet från tidigare bostäder de inrett, tillsammans med de råd de fick av säljaren Camilla har format ett lättskött och snyggt hem. De neutrala färgerna har kompletterats med tapet på några ställen och paret har sedan inrett med personliga detaljer och Björns konstverk som pricken över i.

- Våra vänner tycker att huset är fantastiskt och när Movehome hade visning av huset i höstas fick vi också mycket uppskattning, säger Björn.

Ett annat tillval de uppskattar är Smart Home, som gör det möjligt att styra värmen och belysningen i huset på distans. Det är praktiskt, sparar pengar och är hållbart för oss som pendlar, menar Björn som även berättar att de kör elbil till och från Oslo i veckorna.

Runt huset har de byggt stora trädäck och gräsmattan såddes i höstas. Odlingsintresset är stort och till våren drömmer de om att få sätta blommor i de stora krukorna av Corten-stål. Flera fruktträd, bärbuskar och ett grönsaksland är också planerat.

- Vi är väldigt nöjda med den service vi fått av säljaren Camilla och Movehome. Allt har stämt hela vägen eller blivit bättre än förväntat och till en riktigt bra prislapp dessutom, avslutar Björn.

Kika in hos fler familjer

300:e Svanenmärkta huset

Elinor & Andy bor i det 300:e Svanenmärkta huset från Movehome! På en plats där Elinor växt upp har de format ett miljösmart hus med gott om plats för husdjur och hobbies.

Läs mer

Charmigt och nytt på samma gång

Amanda och Dennis tröttnade på att renovera och bestämde sig för att bygga nytt. De hörde radioreklam om Movehome och fastnade för vinkelhuset MOVE #202. Familjen är själva förvånade över hur enkelt allt löpte på när de byggde sitt 1,5-planshus.

Läs mer

Bekymmersfritt byggande och boende

Möjligheten att bygga på webben och få pris direkt gjorde att Elisabeth och Rickard Krøtø valde Movehome. Och designen, planlösningen och funktionerna gör att de nu stormtrivs i sitt nya hus, tvåplansvillan MOVE #303.

Läs mer

Äntligen eget hus!

Efter att ha letat hus i nästan tre år tröttnade Sofia Eklund och Martin Ellboj och bestämde sig för att bygga nytt. Enkelheten, tryggheten och möjligheten att bygga själv på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och 1,5-plansvillan MOVE #204.

Läs mer

Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen!

För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. Familjen valde MOVE #105 och tycker att det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt.

Läs mer

Enkelt är bara förnamnet!

När Pernilla von der Geest och Hampus Gustavsson väntade sitt tredje barn blev radhuset för trångt. Det smarta verktyget Bygg online som gör det enkelt att bygga sitt hus på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och husmodellen MOVE #106.

Läs mer