Ett bolån som passar för just dig

Kom ihåg

1. Fast pris från Movehome

2. Amorteringen är ditt sparande

3. Dina ekonomiska förutsättningar avgör villkoren


När du bygger nytt hus med Movehome ska du känna trygghet med hela din ekonomi. Och veta att du får personlig rådgivning när det verkligen behövs. Därför har Movehome ett nära samarbete med lokala banker.

Om du så önskar förmedlar vi kontakt med en lokal bankperson som är insatt i finansiering av nyproducerade hus. Då får du snabbt svar på hur mycket du kan låna och råd som gör det enklare, tryggare och förmånligare för dig som bolånekund. Samlar du dina bankaffärer hos samma bank får du ofta möjlighet att ta del av en rad olika förmåner. Ditt nya hus kan på det sättet bli ett första steg mot en genomgång av hela din ekonomi.

De flesta banker har ett önskemål om en kontantinsats på minst 15 % men det är alltid hushållets återbetalningsförmåga som avgör hur högt lånelöfte som blir aktuellt. Hur stort amorteringsbeloppet blir bestäms av bolånets storlek i förhållande till fastighetens värde samt hushållets inkomst. Det skärpta amorteringskravet gäller alla nya lån som tas från och med den 1 mars 2018 och betyder att bankerna även tar hänsyn till hur stor skulden är i förhållande till din inkomst.

Idag erbjuder många banker gröna bolån, vilket innebär rabatt på boräntan. Ett av kriterierna som kan berättiga ett grönt bolån är att ditt hus är Svanenmärkt.

Läs några av de vanligaste frågorna med svar