Movehome
Du använder en gammal webbläsare.
Vi rekommenderar att du byter till Google Chrome för att webbplatsen ska fungera bra.
logoBygg online
  Tillbaka till nyheter
  18 december, 2020

  Södra säljer Trivselhus till Svensk Husproduktion

  Södra säljer Trivselhus AB till husleverantören Svensk Husproduktion. Övertagandet äger rum den 1 mars 2021.

  Södras dotterbolag Trivselhus AB är en av Sveriges största hustillverkare och säljer bland annat bostäder under varumärket Trivselhus och villor under varumärket Movehome.

  – Beslutet att sälja Trivselhus är en del av Södras strategiska inriktning att fokusera mer på vår kärnverksamhet; skogliga produkter och tjänster, marknadsmassa samt sågade trävaror, men även energi och vidareförädling av produkter och biströmmar, säger Peter Karlsson, ordförande för Trivselhus. Svensk Husproduktion förvärvar alla aktierna i Trivselhus AB.

  – Vi är övertygade att försäljningen är bra för båda parter. Det finns goda förutsättningar att med en annan ägare både vidareutveckla verksamheten och stärka dess konkurrenskraft på husmarknaden, avslutar Peter Karlsson.

  Det finns ett starkt driv hos Trivselhus personal som nu följer med till den nya ägaren. Nu blir Trivselhus en del av en kärnverksamhet med en god förståelse för den här delen av trähusaffären, säger Maria Bergön, tf vd för Trivselhus.

  För mer information, vänligen kontakta:

  Peter Karlsson, ordförande i Trivselhus och CFO Södra
  Telefon: 0470-890 28
  E-post: peter.ma.karlsson@sodra.com

  Vi sparar viss data för att ge dig den bästa möjliga upplevelse av vår webbplats. Om du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du detta.

  Läs mer om hur vi hanterar cookies och personuppgifter