VR enkelt och smart


En bit kartong och din smartphone. Det är allt som behövs för att gå på villavisning i våra husmodeller. Perfekt för alla som uppskattar enkla men smarta lösningar! Med Googles VR-glasögon kan du gå runt inne i husen och uppleva husets rymd och proportioner på ett nytt sätt.

Virtual reality har tidigare varit exklusivt och krävt kostsam utrustning. Nu är tekniken enklare och mer tillgänglig - inte minst tack vare Google cardboard, som är en enkel låda i kartong med inbyggda glasögon. Stoppa in din egen smartphone i lådan och vips har du en komplett VR-utrustning.

Vi tycker det är så enkelt och bra att vi bjuder dig som går i husbyggartankar på ett par glasögon när du besöker våra visningshus eller säljkontor.

App för villavisning i AR


Vår app bygger på Apples plattform ARKit och innebär att vi förstärker en virtuell verklighet med data som samspelar i en verklig värld, i realtid. Det unika är att du på plats och i realtid kan se vissa av husmodellerna MOVE på din tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en flyttad vägg förändrar rumsupplevelsen!

Du laddar ner vår app Movehome direkt i AppStore. Huset projiceras sedan framför dig på skärmen som ett hologram. Du kan då virtuellt kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs. Det ger en genuin känsla för husens proportioner.

Vi tycker att det är lite coolt att Apples VD Tim Cook har testat vår AR-app!

Så här fungerar AR


Augmented Reality (AR) innebär en förstärkt verklighet. Virtuella objekt placeras ut i en riktig, real värld och ger en unik upplevelse! Tekniken byggd på Apples plattform ARKit innebär att vi förstärker en virtuell verklighet med data som samspelar i en verklig värld, i realtid.

Appen Movehome laddas ner i AppStore och kan användas av alla med en iPhone 6S eller nyare modell, iPad generation 5 eller iPad Pro 9.7, 10.5 12.9” uppdaterad till senaste generationen av Apples operativsystem iOS 11. 

Villavisning med Mixed Reality


Med de smarta Hololens-glasögonen ger Movehome dig en helt ny unik möjlighet att förstå ditt nya hem redan innan det är byggt. Tekniken är en mix av VR och AR och kallas därför just Mixed Reality! Den innebär att vi förstärker en virtuell verklighet med data som samspelar i en verklig värld, i realtid.

När du bär glasögonen projiceras huset framför dig som ett hologram. Du kan då virtuellt kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs. Det ger en genuin känsla för husens proportioner. Det unika är att du på plats och i realtid kan se huset på din tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en flyttad vägg förändrar rumsupplevelsen! 

Vi har gjort tekniken mer tillgänglig för dig genom vår app Movehome!