Välj entreprenadform


Det ska vara enkelt att bygga hus, men det innebär också ett stort ansvar. Movehome erbjuder er att göra ett aktivt val av entreprenadform.

Entreprenadformen avgör hur ansvaret fördelas mellan parterna som är inblandade i byggnationen. Som kund hos Movehome väljer ni själva hur stort eget ansvar ni vill ta. Ni väljer om Movehome enbart ska leverera material eller en totalentreprenad. Ett aktivt val av entreprenadform ger er även möjlighet att påverka kostnadsnivån och möjliggör eget arbete om det passar er.

Ert val påverkas av flera faktorer, er egen kunskapsnivå, avtrycket i er plånbok och inte minst er tid för projektet. Oavsett vilken väg ni väljer guidar Movehome er genom hela processen. Genom våra säljare stöttar vi vid kontakter med myndigheter och entreprenörer.

Låt oss titta närmare på de olika entreprenadformer ni har att välja bland.

Totalentreprenad


Totalentreprenad innebär att ni skriver ett kontrakt där Movehome som hustillverkare åtar sig det praktiska och juridiska helhetsansvaret för att bygga ert hus. Från att leverera material och utföra entreprenaden till att ta ansvar för samordning och arbetsmiljö. För att ni lugnt ska kunna luta er tillbaka samordnas byggnationen av en byggledare från Movehome som sköter kontakten med entreprenörer och er under byggtiden.

För att Movehome ska kunna ta ansvar för helheten är det endast entreprenörer som anlitats av oss som utför arbete och levererar material inom entreprenaden. Ansvaret Movehome tar för material och arbete hänger samman med de försäkringar som ingår i husmaterialsatsen för nybyggnation och färdigställande.

Att bygga med totalentreprenad kostar något mer än övriga entreprenadformer men frigör tid för er och garanterar ett fast pris, enligt kända förutsättningar och vad som avtalats om. Trygghet från start till mål, eller inflyttningsklart på riktigt som vi brukar säga. Det är endast när ni väljer totalentreprenad som ert hus blir Svanenmärkt, vilket gör gott för miljön och säkerställer en hållbar byggprocess.

Generalentreprenad


Generalentreprenad innebär att ni som kund skriver ett köpeavtal med Movehome och ett kontrakt med en generalentreprenör. I köpeavtalet med Movehome ingår en husmaterialsats och i kontraktet med general- entreprenören ingår hela entreprenaden. Generalentreprenören ansvarar för samordningen av det arbete som övriga entreprenörer utför under byggnationen av ert hus. Ni bör dock vara medvetna om ert ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen. Movehome kan ge er för- slag på generalentreprenörer med vana av att bygga vår produkt. Även här finns möjlighet att påverka material och att utföra eget arbete enligt överenskommelse med generalentreprenören, men ni bör själva ta reda på hur det påverkar ert ansvar och försäkringar.

Generalentreprenad kostar lite extra men frigör er tid och skapar trygghet genom att ni enbart har två avtalsparter – Movehome och generalentreprenören.

Delad entreprenad


Delad entreprenad innebär att ni som kund skriver ett köpeavtal med Movehome som hustillverkare för leverans av husmaterialet. För utförande av entreprenadarbetena skriver ni själva ett kontrakt med respektive entreprenör för grund, bygg, el, VA, målning etc. Movehome kan rekommendera er ett urval av entreprenörer som har vana av att bygga vår produkt. Delad entreprenad erbjuder störst flexibilitet om ni vill utföra eget arbete eller har behov av material som inte kan levereras av Movehome.

Delad entreprenad är ofta ett ekonomiskt fördelaktigt val. Ert eget ansvar och anspråk på er tid är dock högt, då samordningen av entreprenörernas arbete vilar på er. Ni bör vara medvetna om ert ansvar för arbetsmiljön på byggplatsen och vara insatta i hur försäkringar för nybyggnation och färdigställande påverkas av eget material och arbete.

Upplev mer av husmodellerna HOME

HOME #602

Med två rum som passar att använda som sovrum på entréplanet kan du välja att inreda vindsplanet senare. Eller flytta in med hela huset klart och då ha ytterligare tre rum och lika många klädkammare! Lägg märke till den rymliga entrén med klädkammare!

Läs mer

HOME #702

Perfekt tvåplanshus för den stora familjen. Den rymliga entrén har en klädkammare, lika lyxigt som att föräldrasovrummet har walk-in-closet! Överplanet har flera små rum som fritt kan användas för sovplatser, lek eller arbete.

Läs mer

HOME #502

Smart planerad vinkelvilla! Kök och vardagsrum samsas i ett stort härligt rum, där flera fönster ger fint ljusinsläpp. Kompakt hem med alla viktiga funktioner för ett bekvämt vardagsliv. Perfekt för barnfamiljen!!

Läs mer

HOME #501

Det lilla huset för den stora familjen! Kompakt men ändå med alla viktiga funktioner för ett bekvämt vardagsliv. Huset passar även perfekt som fritidshus eller paret som behöver utrymme för arbete och fritid.

Läs mer

HOME #601

Ett finurligt kameleonthus med härligt öppen planlösning och avskild praktisk entré. Genom möjligheten att välja till ett extra rum på entréplanet kan du flytta in och vänta med att inreda vindsplanet tills läget är rätt.

Läs mer

HOME #701

2-planshus med flexibel planlösning! Entréplanet har fina ljusinsläpp från flera håll. Välja att ha helt öppna ytor för kök och vardagsrum eller forma ett extra rum som tillval. 

Läs mer

Smarta husmodeller

Husmodellerna HOME är smart utformade för att ta till vara på varenda kvadratmeter. Med rum fria att använda som det passar er – tänk utanför boxen!

Läs mer

Forma interiör & exteriör

Med färdiga SET och kulörval formar ni ett personligt uttryck. Det sparar tid och pengar och er familj kan därför flytta in snabbare.

Läs mer

Fokusera på insidan

Alla familjer är olika och vi gillar tanken på ett aktivitetsbaserat boende. Hur använder ni varje rum för att forma en livsstil som passar hela familjen?

Läs mer

Huset & tomten

HOME erbjuder husmodeller med oändliga möjligheter. En smart utformning gör husen lätta att placera in på olika typer av tomter.

Läs mer

Vad kostar det?

HOME är riktigt prisvärda hus som formas på rekordtid i Bygg online. Spara lite till genom ett aktivt val av vem som bygger huset.

Läs mer

Upplev mer med VR och AR

Kika in i våra nya husmodeller HOME med VR och Google cardboard eller ladda ner vår AR-app och upplev några av husmodellerna MOVE.

Läs mer

Smart Home Ready

Alla hus från Movehome är Smart Home Ready som standard. Ett enkelt sätt att framtidssäkra ditt hem. Välj till paketet Smart Home för att öppna en värld av fler smarta möjligheter.

Läs mer

Vi formar hållbara hem

Vi bygger hållbara hem med kvalitet, funktion och effektiva lösningar som tar hänsyn till människa och miljö. Vi bygger lågenergihus med hållbara material där du är med och påverkar hela vägen.

Läs mer