Barnrumsinspiration


Att inreda ett barnrum är roligt men också utmanande. Det lilla barnets rum ska vara mysigt, lekvänligt, ha bra förvaring och sist men inte minst, vara tryggt nog för barnet att komma till ro och sova.

Gör därför sängen så inbjudande och trygg som möjligt. Använd ekologiska lakan, täcken och filtar med fina mönster och sköna material. En nattlampa och något att fästa blicken på när man ska sova eller somna om efter att ha vaknat mitt i natten känns bra, Kanske ett foto, en favoritbild eller en leksaksmobil.

Barnets rum ska vara som en trygg borg

Kreativt & hållbart


Gör plats för lek genom att skapa en öppen yta. Gärna med en skön matta där barnet kan sitta still med favoritleksakerna. Bra förvaring gör det lättare för barnet att hitta sina saker – och att själv lägga tillbaka dem när leken är slut. Häng dekorationer eller textilier från taket för att sänka takhöjden och göra det mysigt.

Alla Svanenmärkta hus från Movehome har en sund boendemiljö, fri från hälsofarliga kemikalier. Var lika noggrann när du väljer inredning och leksaker - återanvänd gärna för att vara hållbar men var noggrann med att materialet ska vara giftfritt. Undvik äldre plastleksaker som ofta innehåller läskiga kemikalier.

Stora och små har olika behov


Alla som har barn vet att ju äldre barnet blir desto mer vill de bestämma själva. Det gäller förstås även inredningen i det egna rummet. Favoritfärger, intressen och prylar varierar. Låt barnet själv får vara med och tycka och tänka.

Oavsett barnets ålder ska rummet vara en trygg borg som inreds efter barnets behov. Och det som passar ett barn passar inte ett annat – så våga tänka utanför boxen!

 

 

 

Fler inredningstips

Köket

Medvetna val bekräftar stilen du vill ha på ditt kök. Använd Bygg online för att testa olika kombinationer av luckor, bänkar, handtag, kakel och golv! Vilka funktioner och vilken stil passar dig bäst?

Läs mer

Badrum

Vilken stil vill du ha i ditt badrum? I Bygg online kan du testa olika kombinationer av luckor, speglar, skåp, kakel, klinker och mycket mer! Eller kika in på en visning för att se olika lösningar i verkligheten.

Läs mer

Hemmakontoret

Här hittar du fem tips på hur du kan tänka när du inreder ett hemmakontor eller en arbetsplats i ditt hem. En trevlig oas och ett ställe där du trivs att arbeta och vara.

Läs mer

Digital inredningshjälp

Vill du ha hjälp att möblera och inreda ditt nya hem redan innan huset är klart? Vår samarbetspartner Hemset hjälper dig planera och möblera huset i 3D redan innan du flyttar in.

Läs mer