Charmigt och nytt på samma gång


Amanda och Dennis Todor tröttnade på att renovera sitt gamla hus i Hallstahammar och bestämde sig för att bygga nytt.

– Det var perfekt för oss att kunna bygga på webben och få hjälp med de nödvändiga valen, säger Amanda.

Amanda driver egen hårsalong och började känna att tiden till att renovera det gamla hus som hon och Dennis bodde i inte riktigt fanns längre. De tyckte dessutom att huset var lite dåligt planerat och började därför fundera på att flytta.

– Vi har många vänner som byggt nya hus och då tänkte vi om de kan, så kan vi också, säger Amanda.

Lagom många val att göra


I samma veva hörde de en radioreklam om Movehome och blev intresserade.

– Vi tyckte direkt att Movehomes webbverktyg Bygg online var grymt bra, det passade oss perfekt att kunna titta och testa olika möjligheter i lugn och ro på kvällar och helger, säger Dennis.

Han och Amanda tycker också att det var skönt att någon tänkt åt dem i förväg och redan gjort vissa val.

– Vi kände att vi kunde koncentrera oss på de tillval vi tycker är viktiga, istället för alla andra saker. Jag brukar säga att vi kunde göra tillräckligt många val för att vårt hem ska kännas personligt, men inte så många att vi blev knäppa, säger Amanda.

Movehomes webbverktyg Bygg online var grymt bra

Ett rymligt hus med gott om plats


Tomten de har byggt på ligger i ett lite äldre villaområde intill en skogsdunge. Just denna bit mark hade aldrig bebyggts och var övervuxen när de först var där och tittade. De gillade det de såg, och dessutom är Amanda uppvuxen i området, så hemkänslan fanns där från början.

Husmodellen hon och Dennis valde är ett MOVE #202, ett rymligt 1,5-planshus byggt i vinkel.

– Det var viktigt för oss att huset skulle kännas rymligt och rejält. Vi har två hundar och en katt som ska få plats, ofta många vänner på besök, och dessutom älskar jag inredning så vi måste ha plats med mycket grejor, säger Amanda.

Listan över favoriter i hemmet är lång


Själva byggprocessen var både snabb och smidig, och Amanda och Dennis låter nästan lite förvånade över hur enkelt allt löpte på. När vi pratar har de hunnit bo i huset ett drygt halvår och listan på det de är särskilt nöjda med blir lång.

– Braskaminen måste vi förstås nämna. Ryggåstaket i vardagsrummet är fantastiskt härligt och gör att huset känns öppet och ljust. Och så fönsterspröjsen som ger ett trevligt intryck och dessutom får huset att smälta in bra i omgivningen, säger Dennis

Amanda fyller på:

– Jag är faktiskt först och främst glad över att vi valde Movehome, det känns som att vi verkligen fått ett gediget hus med bra kvalitet. Sedan är jag glad att vi inte snålade på tillvalen utan valde det vi verkligen ville ha, det är det värt i längden, säger hon.

Amanda och Dennis funderar en stund till och enas sedan om vad som är det bästa med huset.

– Det måste ändå vara att det är både charmigt och nytt på samma gång. Här trivs vi, utan att behöva renovera på länge, säger Dennis.

Här trivs vi, utan att behöva renovera på länge

Rymligt & rejält


"Det var viktigt för oss att huset skulle kännas rymligt och rejält. Vi har två hundar och en katt som ska få plats, ofta många vänner på besök, och dessutom älskar jag inredning så vi måste ha plats med mycket grejor." (Amanda)

Favorit #01


Braskaminen är en av Amanda och Dennis favoriter i nya huset.

Favorit #02


"Ryggåstaket i vardagsrummet är fantastiskt härligt och gör att huset känns öppet och ljust. Och så fönsterspröjsen som ger ett trevligt intryck och dessutom får huset att smälta in bra i omgivningen." (Dennis)

Favorit #03


Designen i köket är ett annat av familjens favoritval.

Favorit #04

 

Amanda & Dennis valde badkar som tillval.

Inredd övervåning

 

Amanda & Dennis valde att inreda övervåningen direkt. Ett stort plus är att de slipper göra jobbet själva senare och dessutom fick de vackra takfönster i allrummet.

Kika in hos fler familjer

300:e Svanenmärkta huset

Elinor & Andy bor i det 300:e Svanenmärkta huset från Movehome! På en plats där Elinor växt upp har de format ett miljösmart hus med gott om plats för husdjur och hobbies.

Läs mer

200:e Svanenmärkta huset

Björn och Chris bor i det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome! Med bara fem minuters promenad till havet i Strömstad har de format sitt unika hem, fyllt av personliga detaljer.

Läs mer

Bekymmersfritt byggande och boende

Möjligheten att bygga på webben och få pris direkt gjorde att Elisabeth och Rickard Krøtø valde Movehome. Och designen, planlösningen och funktionerna gör att de nu stormtrivs i sitt nya hus, tvåplansvillan MOVE #303.

Läs mer

Äntligen eget hus!

Efter att ha letat hus i nästan tre år tröttnade Sofia Eklund och Martin Ellboj och bestämde sig för att bygga nytt. Enkelheten, tryggheten och möjligheten att bygga själv på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och 1,5-plansvillan MOVE #204.

Läs mer

Inspirerande, enkelt och tryggt hela vägen!

För Annika Andersson och Kristoffer Arnberg var det inte självklart att bygga nytt hus. Men när de hittade Movehome ville och vågade de sätta igång. Familjen valde MOVE #105 och tycker att det var enkelt och inspirerande att bygga på webben, och så kändes det tryggt att få pris direkt.

Läs mer

Enkelt är bara förnamnet!

När Pernilla von der Geest och Hampus Gustavsson väntade sitt tredje barn blev radhuset för trångt. Det smarta verktyget Bygg online som gör det enkelt att bygga sitt hus på webben och få pris direkt gjorde att de valde Movehome och husmodellen MOVE #106.

Läs mer