Vi finns på plats i Almedalen


Vi vill skapa hållbara hem och alla våra husmodeller har därför miljömärkningen Svanenmärkta – en garanti att de lever upp till de höga miljökrav som Svanen ställer. Men vi nöjer oss inte med det. Vi vill ställa högre krav på samhället och vara en förebild i småhusbranschen. Därför vill vi väcka debatt kring småhusbranschens ansvar och roll i omställningen till en mer hållbar produktion. Ett viktigt forum för det arbetet blir Almedalsveckan i Visby den 2-9 juli, där vi kommer att diskutera hur bransch, regelverk och industri ska komma ikapp utvecklingen.

Missa inte vårt seminarie

på Dagens Nyheters scen (Strandvägen 4, korsningen Strandvägen/Donnersgatan). Följ seminariet live på plats i Visby eller via webb-tv på DN:s hemsida

Onsdag 5 juli kl 10.45–11.30

Små hus – stora miljöbovar? Dags för småhusbranschen att ta hållbarhet på allvar. Vi tillbringar en stor del av våra liv i en osund inomhusmiljö fylld av kemikalier. Men hustillverkare som går i bräschen för hem fria från hälsovådliga kemikalier möter motstånd: Bransch, regelverk och industri släpar efter. Är det verkligen tillräckligt lätt att göra rätt?

Medverkande

  • Pernilla Enkler, hållbarhetschef, Trivselhus/Movehome
  • Lena Hagert Pilenås, Enhetschef för Hållbart byggande och Hållbara produkter, Boverket
  • Ragnar Unge, VD Miljömärkning Sverige
  • Katarina Graffman, kulturantropolog

Moderator

  • Niklas Ekdal