Trygg hemma, trygg på nätet

 

Internet innebär många positiva möjligheter för unga. Men precis som i andra miljöer där människor umgås förekommer där också utanförskap, kränkningar och mobbning. Det vill vi på Movehome ändra på. För att bidra till ett tryggare samhälle och en bättre livsmiljö för unga på nätet har vi, genom vårt systervarumärke Trivselhus, inlett ett samarbete med stiftelsen Friends.

Som nätbaserad hustillverkare är kopplingen mellan vår verksamhet och Friends arbete för ett schysstare internet självklar. Vår vision är att göra det enklare och roligare att bygga trygga hem. Men vårt ansvar slutar inte där. Ett hem är inte bara ett hus, utan en känsla av att höra hemma på de platser man tillbringar sin vardag.

För många barn och unga är internet en sådan plats. Inte en fysisk plats, men ändå en miljö som är en självklar del av livet. En slags hemtrakt. Tillsammans med Friends vill vi arbeta för att unga ska känna sig trygga i alla sina livsmiljöer. Trygga hemma, trygga på nätet.

Let´s be friends!

Om Movehome får förtroendet att bygga ert nya hus bygger vi samtidigt en hållbar relation, vi blir vänner helt enkelt. Friends viktiga arbete mot mobbning främjar också vänskap. Så låt oss alla vara vänner! Vi människor behöver mötas för att vänskap ska uppstå. Det sker i möte mellan dig och oss, kanske ett första möte på en villavisning? För att fler ska vara vänner stödjer vi Friends viktiga arbete mot mobbning med 50 kronor för varje familj som besöker våra visningar, och ytterligare 50 kronor när du svarar på en enkät om kundnöjdhet efter inflyttning. Ännu en bra anledning att träffas och bli vänner, eller hur!

Om Friends

Friends är en icke-vinstdrivande organisation med uppdrag är att stoppa mobbning och diskriminering. Friends utbildar och stödjer skolor, förskolor och idrottsföreningar i hela landet. Friends tar fram rapporter varje år med färska siffror som visar hur verkligheten ser ut för barn och unga i skolor, förskolor, idrottsföreningar och på nätet. Ta del av rapporterna här