Tillsammans formar vi hållbara hem


Hållbarhet för oss handlar om hur vi väljer material och hur vi tillverkar och bygger det som ska bli ditt framtida hem. Det handlar också om hur du lever ditt liv i huset efter att du flyttat in.  

Hållbarhetsarbetet genomsyrar allt vi på Movehome gör, litet som stort. Vi har precis påbörjat vår resa mot total hållbarhet och ser ödmjukt fram emot vart denna resan tar oss.

Forma din husdröm direkt i Bygg online

15 fördelar med Svanenmärkta husmodeller


Vi på Movehome är stolta över kunna erbjuda dig ett Svanenmärkt hem oavsett vilken av våra husmodeller du väljer! Genom att välja ett Svanenmärkt hem får du en giftfri innemiljö att leva i samtidigt som du främjar en hållbar framtid! Här listar vi några av alla fördelar som finns med att bygga ett Svanenmärkt hus från Movehome.

Visste du att?

#01

Genom att välja en Svanenmärkt husmodell får du ett hus som drar minst 15% mindre energi än vad Boverket kräver. Det sparar sköna slantar i plånboken samtidigt som det gör gott för miljön.

#02

Genom att välja en Svanenmärkt husmodell får du ett hem fritt från hälsofarliga kemikalier. Innehåll i färger kontrolleras noga och ytskikt på golv, tak och väggar får inte innehålla PVC.

#03

Genom att välja en Svanenmärkt husmodell får du extra energieffektiva vitvaror. Det sänker dina elkostnader samtidigt som det gör gott för miljön.

#04

Hus som Svanenmärks kontrolleras under hela byggprocessen. Materiallistor dokumenterar alla använda byggprodukter. Listorna ligger till grund för den loggbok som blir kvittot på att ditt hus är Svanenmärkt.

#05

Hus som Svanenmärks kontrolleras för emissioner av formaldehyd i träbaserade produkter. Det ger dig och din familj en sund innemiljö att leva i.

#06

Genom att välja en Svanenmärkt husmodell får du hela 4 sopsorteringshinkar i diskbänksskåpet. Det underlättar förvaring och sortering av sopor innan de ska återvinnas.

#07

Hus som Svanenmärks har stort fokus på fuktförebyggande arbete och redovisar en fuktskyddsbeskrivning. Det ger dig och din familj en sund innemiljö att leva i.

#08

Genom att välja en Svanenmärkt husmodell har du möjlighet att ansöka om ett Grönt bolån. Det ger dig rabatt på räntan samtidigt som det gör gott för miljön.

#09

Hus som Svanenmärks kontrolleras för att släppa in tillräckligt med dagsljus. En noggrann dagsljusberäkning säkerställer att du får en ljus och härlig innemiljö.

#10

Hus som Svanenmärks kontrolleras för lufttäthet. Huset provtrycks eftersom ett tätt hus ger dig en extra låg energiförbrukning.

#11

Ett Svanenmärkt hus har extra åtgärder för att förhindra läckage av eventuellt markradon in i huset. Det ger dig och din familj en sund innemiljö att leva i.

#12

Movehome är först bland de etablerade tillverkarna av stycketillverkade trähus att Svanenmärka husmodeller. Vi har Svanenmärkt hus byggda med totalentreprenad sedan 2017.

#13

Utomhusvirke till hus som Svanenmärks inte får innehålla tungmetaller eller biocider. Ditt hus har därför entrétrappor av organowood.

#14

Svanenmärkta hus är värderade utifrån ett livscykelperspektiv. Det innebär att kraven ska uppfyllas från byggnationen och hela husets livslängd.

#15

Efter inflyttning är det ditt eget ansvar och val att vårda märkningen. Att ställa samma höga krav när du lägger till material eller renoverar lite längre fram.