5 smarta tips till dig som drömmer om nytt boende


Att ha ett hem man trivs i och som passar familjens behov ser de flesta nog som en självklarhet. Här är 5 saker som är bra att tänka på för att du ska trivas och hitta ett hem som är perfekt för just dig och din familj. 

Idag ser alla familjer olika ut. Några är ensamstående med barn, vissa har barn hemmaboendes varannan vecka, somliga lever i stora bonusfamiljer och andra bor i en kärnfamilj. Oavsett hur din familj och ditt liv ser ut så finns det några saker som är bra att tänka på när det är dags för ett nytt boende, så att du får ett hem som passar din familjs behov och aktiviteter!

1. Nybyggt eller äldre hus?


Något som är bra att fundera på är om du vill bo i ett nybyggt hus som du kan vara med och forma själv, eller i ett äldre hus. Vissa tycker att äldre hus är charmigare men äldre hus kan även innebära en hel del jobb, särskilt om du behöver renovera huset för att få det att passa just din familj.

Nybyggda hus brukar vara nästintill underhållsfria i många år. Movehomes husmodeller HOME har aluminiumklädda fönster som standard för att de inte ska behöva renoveras på många år, vilket sparar både tid och pengar. Dessutom har alla husmodeller en inbyggd smart teknik så att du enkelt kan styra hemmet digitalt, till exempel belysningen och dörrlåset.

 

2. Inred i en stil som passar dig


Oavsett hur stor eller liten din familj är så har ni förmodligen många olika smaker och stilar när det kommer till inredning. För att alla i familjen ska känna att de bor i ett hem som passar deras personlighet är en idé att låta alla hjälpas åt att ta fram en mood board för hur ni vill inreda hemmet och dess olika rum.

3. Aktivitetsbaserat boende


Hur ska man tänka när det är dags för nytt boende, om familjen kanske inte ser likadan ut varje vecka? Är man fler i hemmet varannan vecka används fler rum när huset är fullt, medan de står tomma övriga veckor. Men varför inte skapa ett aktivitetsbaserat boende som utnyttjar hemmets alla rum varje vecka. Kanske ett av barnens rum kan användas som kontor de veckor barnet inte är där, och ett annat kan användas som träningsrum?

 

 

4. Tidseffektivt hem


Det är bra att ha ett hem som hjälper oss genom vardagen. Bra förvaringslösningar står högt på mångas önskelista och outnyttjade ytor är perfekt att använda för att hålla ordning och reda. En platsbyggd soffa kan svälja mängder av leksaker eller andra prylar som inte används så ofta. Movehomes husmodeller HOME har som standard en eller flera klädkammare och köksskåp ända upp till taket för extra förvaring. Dessutom är de förberedda för smarthem-teknik så att du kan spara tid genom att styra hemmet digitalt, till exempel belysning och dörrlås.

5. Välj rätt storlek på hemmet

Om du vill bo i ett hus som passar din familj perfekt, är förstås storleken och antal rum en viktig faktor. Vi har många olika husmodeller, här har vi valt ut tre av våra nyaste hus.

Lilla huset för stora familjen

Husmodellen HOME #501 är kompakt, men rymmer ändå alla funktioner som behövs för att få ett bekvämt vardagsliv. Huset har fyra rum för sängplatser eller aktiviteter, samt öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med plats för umgänge – hur många ni än är.

Hus i förändring


HOME #601 är ett hus med bottenvåning, samt ett vindsplan, där du kan välja antal rum från två till sju. Har du ett barn kanske det räcker att inreda entréplanet med ett extra rum, för att senare inreda vinden först om du får fler barn eller när barnet blir äldre och vill ha mer avskildhet.

 

Flexibel planlösning


Husmodellen HOME #701 är ett tvåplanshus med flexibel planlösning. Huset har många olika rum som kan användas till olika saker. Ett perfekt hus för familjen som varierar i storlek varannan vecka, eller som behöver behov att växa!

 

 

Nyfiken på vilken husmodell som passar dig bäst?I Bygg online kan du forma ditt hus direkt på webben och samtidigt ha koll på priset. Om du väljer att låta oss bygga huset på totalentreprenad blir det dessutom Svanenmärkt! Ett skönt grönt val som känns bra i magen eller hur?

 

Testa Bygg online här!